Kategorier
Livet på Gran Canaria

Sladrekjerringer og andre som gjør livet surt.

 

Sladrekjerringer og de som bare gjør livet ditt surt, er også arter av begrepet slanger i paradis. Tittelen på historiene om ekle skapninger med og uten ben. Les alle historiene om Slanger i Paradis. Du kjenner dem igjen!Del 1 i serien om slanger i paradis omhandlet slangene uten ben. I hovedsak om Kalifornisk kongesnok (Lampropeltis getula californiae),  som er i det fri på Gran Canaria,

Bilde fra Canariajournalen

Deretter kom del 2 med innledningen til slangene på to ben. Av disse er det minst tre typer i paradiset på Kanariøyene, og Syden for øvrig:

  1. Svindlere og bedrager. Les del 2 om slanger i paradis.
  2. De som bare uanfektet gjør livet surt for deg.
  3. Sladrekjerringer.

Denne del 3 om slanger i paradis vil handle om kategori 2 og 3. De som gjør livet ditt surt, helt uanfektet. En irriterende gruppe folk. Og sladrekjerringene. Advarsel: Egentlig er dette et oppgulp.

Reklame:

Sladrekjerringer og andre som gjør livet surt. Dame og slange Foto Pixabay Slanger i paradis

Slanger i paradis 🙂 Foto: Pixabay

Kategori 2.  De som gjør livet ditt surt.

Når man lever et behagelig liv i et fantastisk klima, er ikke trøbbel noe som står øverst på ønskelista. Likevel er det noen som lager ubehag for deg og lager irritasjonsmomenter. Det verste er at de tenker kanskje ikke over det, eller bryr seg i det hele tatt. Det være seg i forhold til støy, sniking i køen, ufin i trafikken eller hva det enn skal være. Disse folka kan gjøre det bevist eller ubevist.

De nevnte udåder er ikke begrenset til Syden, de kan like godt være gjort i et hvilket som helst land, også Norge. Denne gjengen med irritasjonsskapende mennesker er heller ikke den verste av gruppene med slanger i paradis, men verden hadde vært et vesentlig bedre sted å være uten deres aktivitet. 

Nå tenker du sikkert: For en surmaga gammal tufs som bryr seg med slikt når det både er sult og krig på jorda!

Ja, du har kanskje rett, men vi som er surmaga gamle gubber trenger ikke å få den enda surere. Gjør vi?Støy.

Den mest utbredte og vanligste gruppen med irriterende folk er de som driter langt og fullt i de som bor i nabolaget.

På disse øyene er bebyggelsen av betong og det er lite med vegetasjon, ergo bærer lyden langt. Selv om det er regler for støy og utesitting om natta, er det mange som ikke vet om disse, tenker over det, eller blåser langt i det. Så klart må en fra tid til annen akseptere at det kan være en fest hos en nabo etter klokka ti, men støyen bør ikke være så ofte at livet for naboene får et skudd for baugen.

Hunder.

Det samme er det med hunder. Man lar da ikke en hund stå ute å gjø dag og natt til irritasjon for alle i området? Jo, her gjør de det. Merkelig hundehold spør du meg.

Jeg har til og med vært ute om natta for å finne hvem av mine naboer som hadde en helvetes bråkete hund ute om natta, som holdt de fleste våkne. Unnskyldningen var at han romsterte så mye når han var inne. 

Heldigvis så har det i enkelte kommuner kommet lovverk mot dette. Jeg håper bare at disse reglene sprer seg fort, og fortere enn den Californiske kongesnoken beskrevet i del 1.

Gjøende mennesker.  De er også slanger i paradis.

Så tilbake til folka igjen. Det er vel også ganske irriterende å ha naboer på et hotell som hver kveld sitter ute og bråker? Ferien blir jo noe negativ hvis målet var å kose seg, og å slappe av, og ikke være ute på nattklubb hver dag.

Når man bor i disse betongjunglene bør en også begrense lydnivået på dagtid. Det er ikke sikkert naboen din orker å høre din høye stemme kontinuerlig. For mange spanjoler, spansktalende, og søritalienere, kan dette være et problem, for mange av dem har bare en stemme, og det er utestemme.

Det positive.

Det positive her nede er at vi slipper gressklipperproblemet (støyen) i helgene i den grønne sesongen, for det lite gress. Dette syntes jeg var et stort problem den gang da jeg bodde i et byggefelt i Norge. (Før jeg ble surmaget gammel gubbe.) Når den ene naboen var ferdig, så begynte pinadø den andre. Sikkert for at han hadde blitt motivert til å ha det like flott som han første, eller fordi at han ble jaget ut av kona.

Det er godt mulig du nå vil bedømme meg også som håpløs sensitiv, i tillegg til å være en grinebiter. Ja, jeg takler den beskrivelsen, selv om det så klart er feil, etter mitt skjønn.Et annet konkret eksempel på en tosk som gjorde mitt live noe surt i noen år.

Jeg skulle levere en bil til opphugging. Inntauingsselskapet (Grua) kom og lastet opp bilen. Etterpå fikk jeg en telefon fra selskapet om at de ønsket å kjøpe bilen for de mente at den hadde et liv til, og de hadde sikkert rett i det, for det var en gjev bil. (Dessuten var det sikkert lettere for en kanarier å få bilen gjennom EU-kontrollen, enn for en nordmann.)

Bil til skrot fra stykket om slanger i paradis

Ok svarte jeg, bare de ordnet alle papirene og betalte for årets skatt. De betalte for årets skatt, men hva skjedde så? Jo de omregistrerte ikke kjøretøyet. Hvilken konsekvens fikk det? Det resulterte i at jeg fikk parkeringsbøtene og skattekravet på bilen i de følgende åra, samt en lang og nærmest håpløs kamp med å få dette ordnet.

De spanske som overtok bilen brydde seg rett og slett ikke. Det å tenke på at det fikk følger for et medmenneske var fjernt fra deres tankegang. Dessuten var det jo praktisk at noen andre betalte regningene.

Dette ble en lang historie også, med søk etter personen som angivelig skulle ha bilen, kontakt med inntauingsfirmaet og mer til, men den endte godt med hjelp av en god kanarisk venn etter noen år.

Slanger i paradis kan jammen meg få deg sysselsatt i årevis!

Reklame:

Premium kosttilskudd

Kategori 3.  Sladrekjerringer.

Det virker noen ganger som om det tenkes at hvis du bor i Syden har du flyktet fra noe i Norge, som jeg nevnte i del 1.

Siden mange har lite å stelle med kan det også være at det blir fundert over hva som kan være galt med sin neste. En kan jo tenke hva men vil, men hvis ubegrunnede tanker blir fortalt videre av sladrekjerringer, kan det fort føre til ubehag for den som rammes.

Normalt sett syntes jeg at litt sladder er trivelig, og morsomt. Jeg kan godt kose meg med det, og setter pris på det. Særlig hvis det gjelder en person jeg ikke liker; det kan være topp. Ulempen er at det er ikke så mange jeg ikke liker, så det blir dessverre en begrenset mengde med sladder. Jeg er jo litt sladrekjerring jeg også, og jeg innrømmer det.

For en tid tilbake kom jeg faktisk over sladder om meg selv, eller var det bare sagt for å såre meg? Det vet jeg faktisk ikke. Mennesket som fortalte det er en kvinnelig nordmann, som det er best å holde seg langt unna. Opplysningen ble mest sannsynlig fortalt for å få understreket at det også var noe svært galt med meg.Sladderen

Jeg hadde nettopp fortalt dette menneske at jeg hadde forsvart henne i forhold til den sladderen som gikk om henne. Da fikk jeg i retur at det gikk sladder om meg også. Dette fant jeg interessant. I etterkant fant jeg ut at sladderen var sann om henne, så jeg burde jo aldri ha tatt til motmæle for henne.

Sladderen om meg var at jeg drev med hestesmugling til Gran Canaria, var alkoholiker og kunne av den grunn ikke kjøre bil etter klokka fem. Egentlig var det litt morsomt. (Ja, hun var jo klar over at vi i vår familie drev med hester.)

Hest fra stykket slanger i paradis

Hvordan i all verden skal en klare å smugle hester til Gran Canaria? Det er ikke mulig å få de med i en liten båt med flyktninger fra Afrika, for de båten flyter så vidt med de stakkarene som er om bord. Ei heller er det mulig å svømme med de fra fastlandet. Dessuten er grensekontrollen for hestehenger rimelig steng, og det også mellom øyene, hvis hesten skulle fraktes på normalt vis.

Det med alkohol må være basert på noen bilder jeg har lagt ut på Facebook. For eksempel dette om hensikten med håndveske. Siden jeg ofte bruker håndveske blir det vel tatt noen slutninger.

Hensikten med håndveske!

Det verste med å bo på en Kanariøy - ølet blir varmt
Vesker gir skygge til væske 🙂
Siden jeg fant disse ryktene såpass interessante måtte jeg forhøre meg i det gjeldene området om det faktisk var slike rykter om meg, noe som ble benektet, men var det det? Ikke vet jeg.

Men ikke nok med det.

Dette samme forferdelige menneske, og notorisk durkdreven sladrekjerring, fortalte meg også i en melding at hun viste om noen som kjente til meg fra Fredrikstad, altså at det var noe mørkt i min fortid som helst ikke burde komme ut, og som jeg burde være redd for.

Hvorfor er folk slik? Denne typen mennesker lever ikke bare her. De finner du sikkert over alt i bygdenorge også.

Av slanger i paradis var hun en av de verste jeg noen gang har vært borti i. Hun ramponerte leiligheten vi hadde leid ut til henne, og hun betalte ikke. Det var også rett før det ble husokkupasjon av hennes innbydde sigøynervenner. 

Det er mange grusomme mennesker i denne verden!Konklusjon om slager i paradis.

Selv om det er slanger i paradiset så må en bare overse de, noe Adam og Eva også burde gjort, eller fange dem som en gjør med den Californiske Kongesnoken.

Livet har så mange positive aspekter i et fantastisk klima her i Syden, så noen torner må en tross alt tåle når en bor her. Det er bare så unødvendig.

Jeg håper du har lest alle historiene om dette temaet, og likt dem.

Livet er herlig på Gran Canaria, slangene på to ben må neglisjeres.

Saludos

Audun

Auduns forhold til slanger i paradis

Reklame:


Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin