Kategorier
Livet på Gran Canaria

Pølse i brød

Den store favoritten!

Jeg er vokst opp på pølse i brød. Det har fra barnsben av vært en favoritt.

Når jeg kommer til et annet land må det prøves ut. Eksempelvis Danmark med de røde pølsene med det hele. (Det sies forøvrig at det er mest turister som kjøper dette, blant annet meg.)

Tyskland med sine fantastiske pølser, men med brødet (rundstykket) ofte ved siden av? (Ubegripelig!)

USA, hot doggens hjemland, og så videre.Jeg, i min enfoldighet, trodde jeg kunne alt om pølse i brød helt til jeg flyttet til Gran Canaria. Jeg har alltid beregnet meg for å ha svart belte i pølse spising.

Gran Canaria er sjelden pølse i brød noen høydare, men Kanariøyene og Spania har også noen fantastiske pølser. Disse er derimot rå og må grilles, stekes, brukes i mat eller som/på tapas. Fantastiske! Men det er ikke pølse i brød.

Det hender unntaksvis at jeg besøker IKEA uten å kjøpe pølse i brød, og de smaker på samme måten som på alle IKEAer, om det er Norge eller Sverige. Med det menes spisbare, men ikke terningkast seks.

Skal man ha fantastiske wienerpølser her nede, så har vi faktisk noen butikker som selger utmerkede pølser. De har de beste wienerpølsene jeg har vært borti, men du må ta de med hjem for å trekke dem selv.

Tyskerne har ofte, ved juletider, arrangementer med julemesser, og der får du skikkelige pølser, men ikke i skikkelig pølsebrød. Er det noe tyskerne kan så er det pølser.

Pølse i brød - Spanske pølser m
Spanske pølser
Pølse i brød - Dansk rød med det hele m
Dansk rød med det heleDet var nok om selve pølsa. Så var det brødet!

Her kom min store overraskelse. Jeg lærte noe nytt ved å flytte til Gran Canaria om pølse i brød. Alt jeg har lært var feil, eller idiotisk i forhold til den Kanariske måten. Enkelte steder fikk jeg pølsene lagt i brødet på den mest geniale måten jeg har opplevd. Etter dette har jeg totalt endret mitt handlingsmønster for legging av pølse i brød. Vi/jeg er jo opplært i at pølsebrødet skal kuttes opp på siden. Resultatet blir at du ikke kan legge fra deg pølsa, for da ruller den ofte over på siden; og hvis du har noe mer enn sennep og ketchup detter det av. Du må putte den rett inn i brødhullet.

Det geniale jeg har lært her er at pølsebrødet skal snittes på toppen. Ja du hørte rett! Hva er resultatet? Jo den står av seg selv! Det er bare i et land uten pølse i brød som tradisjon at de kan finne på noe så genialt. Den første som gjorde det viste vel neppe hva slags hellig nasjonalrett dette var for meg og mange.

Dessverre får du dette ikke over alt, noen idioter har vel lært dem opp til at dette er feil etter europeisk standard, men det er det jo så absolutt ikke. De som gjør det med den kanariske vrien burde jo få en utmerkelse, og spesiell merking på pølsebuene, spør du meg.

Pølse i brødPølse i brød – fortsatt en favoritt

Jeg trodde jeg var ferdig utlært innen pølse i brød, men må trekke den konklusjonen at det er fortsatt ting å lære innen det aller meste, også vedrørende dette.

Det eneste jeg savner her, er å stoppe på en bensinstasjon å kjøpe en Baconpølse med alt. Det er det første jeg handler nå jeg en og annen gang besøker Norge. Her derimot kan du kjøpe en dram over disken på bensinstasjonene. Jeg regner med at spriten er til noen som er litt redde for å kjøre, eller engstelige for å sitte på, og derfor må ha en angstfordriver eller nervedemper.

Livet er så absolutt herlig på Gran Canaria!

Saludos

Audun

Audun etter en pølse i brød

PS:

Videre forskning.

Etter at denne historien ble skrevet ble det forsket mer innen dette temaet i hjemmet. En ny og revolusjonerende metode fremkom etter en lys idé fra min datter.

Glem alt du har lært om Pølse i Brød. Her er den beste måten:

Hvis du har et normalt pølsebrød så snitt det i bunnen!

Pølse i brød på den beste måten
Den beste måten å legge pølse i brød!

Hvorfor det?

Jo:

  1. Brødet ligger fint på tallerkenen.
  2. Brødet ligger bedre i hånden.
  3. Brødet deler seg ikke så lett.
  4. Det blir en god stabil plattform for godsakene oppå.

PRØV SELV!Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin