Porto Santo

Porto Santo – Pardisøya

Porto Santo er en paradisøy som virkelig vil overraske deg. Øya er 12 kilometer lang og 5 kilometer på det bredeste, består av slakke bakker og åser med sitt høyeste punk på 517 meter over havet.

Porto Santo er en av øyene i øygruppen Madeira, som igjen er en av øygruppene i Makaronesia.
Naturen har velsignet denne øya med fjell som skjuler middelhavsaktige lunder, og vinden på klippene i nord har laget pussige figurer.

Porto Santo er omtrent 42 km nordøst for Madeira. Hovedstaden, Vila de Porto Santo, kalles lokalt Vila. I hver ende av øya er det åser eller fjell, hvorav Pico do Facho er den høyeste på 515 meter over havet. Det er noe jordbruk på øya. Hvete, druer og bygg.

På denne øya kan du finne ca 9 kilometer med sandstrand, så den er svært ulik Madeira. Siden det aldri er overbefolket her kan du enkelt finne din private plass – en luksus i dag. Sanden på øya har vært påstått, i lange tider, å ha helbredende virkning på både reumatisme og åreknuter, så det er ikke uvanlig å se nedgravde sandnytere.

Stand Porto SantoStrand Porto Santo 2

Det bor heller ikke mange her, kun ca 4.500 sjeler. Reiser du hit kommer du bort fra kjas og mas. Her kan du virkelig finne roen 🙂 Øya har flyplass og fergeforbindelse med fastlandet.

Porto Santo er blitt et populært feriested, men vi tror ikke du treffer mange nordmenn her.

Severdigheter og aktiviteter

For adspredelse kan man spille golf, spasere, ri, dykke, fiske osv.

Øya har et par museer «Casa Museu Cristóvão Colombo» og «Cardina Museum». På «Quintas das Palmeiras» kan du se eksotiske planter og fugler.

For dykkere er restene av lasteskipet «Madeira» et yndet mål. Du kan også finne gamle kanoner på havbunnen rundt øya fra gamle urolige tider. Det er muligheter for leie av utstyr.

For de som har lyst til å lære å ri så er det også muligheter for ridning og instruksjon.

For de som liker utsikt så er det utsiktspunkt ved Pico do Castelo. Herfra går det også en sti til Pico do Facho, den høyeste toppen. Navnet Facho betyr lysstråle fra et bål. Det var tidligere en varde her for å varsle folk på øya, og hovedstaden Funchal samt andre steder på hovedøya Maderia, om pirater.

Hvis du liker sidene våre, så hadde vi satt stor pris på om du likte de på Facebook, Twitter, G+1 og Pin it. Det gir oss motivasjon til å jobbe videre.Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin