Madeira – øygruppen

Madeira – En øygruppe i Makaronesia

Denne siden er om Madeira øygruppen, men vet du at Ukulelen egentlig kommer fra Madeira? Den gjør faktisk det. Utvandret til Hawaii og spredt ut til verden derfra. (www.basicukulele/The Ukulele history)
Madeira betyr tømmer på portugisisk, og det kan dermed bety den skogkledde øya. Denne beskrivelsen passer bra for det er frodig på øya Madeira, og det er vel også derfor den kalles Blomsterøya eller Den grønne øya.

Sidene våre gir mye informasjon og tips om ferie, reiser, opplevelser, shopping, turer, vær og klima på Madeira øygruppen. Klikk deg rundt 🙂

Madeira i Madeira øygruppen

Maderira er navnet på en øy, og på den portugisiske selvstyrte regionen den ligger i. Se beliggenheten under Makaronesia.

I Madeira øygruppen, eller regionen, inngår:

  • Madeira med de to små øyene Ilhéu de Agosttinho og Ilhéu do Farol på østspissen. Det er og en del holmer og sjær langs kysten.
  • Porto Santo med en rekke omliggende holmer og skjær. De største heter Ilhéu de Baixo, Ilhéu de Cima, Ilhéu das Cenouras og Ilhéu de Ferro.
  • Desertasøyene eller Ilhas Desertas på portugisisk, og består av Chão, Desertas Grande og Bugio. Disse øyene er ubebodde.
  • Selvagensøyene eller Ilhas Selvagens på portugisisk, og ubebodde. De største er Selvagem Grande, Selvagem Pequena og Ilhéu de Fora. Øygruppen ligger faktisk nærmere Kanariøyene enn Madeira så de burde kanskje vært spanske og ikke portugisiske, men slik er det jo flere steder i verden eksempelvis noen av de greske øyer.

Det finnes imidlertid noen vaktstyrker og vitenskapsfolk på de to sist nevnte øygruppene

Hovedstaden på Madeira øygruppen heter Funchal og ligger på øya Madeira. Totalt areal er 797 kvadratkilometer for regionen og innbyggertallet er rundt 275.000.

Flagget til Madeira øygruppen

Hvis du liker sidene våre, så hadde vi satt stor pris på om du likte de på Facebook, Twitter, G+1 og Pin it. Det gir oss motivasjon til å jobbe videre.Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin