Maio

Maio er det faktisk trær! Det er ikke så vanlig i på de østre Kapp Verdeøyene.

Maio er en av de flateste og den eldste øya i Kapp Verde. Her er det hvite sandstrender, krystallklart vann, flotte temperaturer og er et yndet sted for de de som like å bade. Ponta Preta er den mest likte stranda, men det er strender rundt hele øya. Andre populære strender er Praia Real (den kongelige stranda), Pau Seco og Porto Cais.

Maio

På grunn av vinderosjonen er det nesten ingen spor igjen av den vulkanske fortiden. Det har vært et skogplantingprosjekt her, hovedsakelig av akasietrær, og dette har nå faktisk blitt en av de største skogene på Kapp Verde.

Maio har noen historiske bygg. Festningen som i hine hårde dager forsvarte øya, kirken og noe gamle hus. Det var faktisk og et slag om denne øya, som kalles slaget om Maio. Det ble kjempet mellom britiske og franske skip (fregatter) den 23. januar i 1814 på slutten av Napoleonskrigene, uten noe resultat.

Den lokale kulinariske spesialiteten er fiske ragu, som serveres med blant annet hummer.


Geografi

Den 1. mai i 1460 ble øya oppdaget og fikk derfor navnet Maio, som er portugisisk for mai. Denne øya ligger i det som kalles Sotavento øygruppen, og det igjen er den sydligste rekken i den pilspissen som utgjør Kapp Verdeøyene. Maio er også den østligste i denne øyrekken, altså nærmest Afrika av disse, sør-sørvest for Boa Vista og naboøya i vest heter Santiago. Pilspissen mot Afrika består av Boa Vista og Sal i Barlaventoøygruppen og Maio i Sotaventoøygruppen. Det er på disse øyene du finner de mest spektakulære strendene i Kapp Verde, med gode forhold for vannsport.

Beliggenhet Maio

Maio var det i 2010 8.303 innbyggere, den er på 269 kvadratkilometer, og øyas høyeste fjell Monte Penoso er på 436 moh, som ligger på østkysten i en liten fjellkjede.

Maios største by heter Vila do Maio, også kjent som Porto Inglês (betyr engelsk havn), og det bor over 3000 her. Det er ikke store byen, men det er utenfor denne at øyas flyplass ligger.

Andre tettsteder på Maio er:Kart Maio

 • Barreiro (Len Varela e Banda Riba),

 • Figueira – (Figueira da Horta e Figueira Seca),

 • Ribeira Dom João,

 • Pilão Cão,

 • Alcatraz,

 • Pedro Vaz,

 • Praia Gonçalo,

 • Santo António,

 • Cascabulho (Cascabutch),

 • Morrinho,

 • Calheta (Cadjeta)

 • Morro

Økonomi

I tidligere tider var det saltutvinning og noe jordbruk og beiting, som var den drivende økonomien på øya.

Maio Kapp Verde salt

Det er to typer jordbruk på øya. Den som er basert på regnet som kommer, og den som er basert på vanning. I løpet av regntiden er det mais, bønner, meloner etc som dyrkes. Året rundt dyrkes det søtpotet, cassava, papaya, fikener, kokosnøtter og tamarind.

Geiter, kuer, griser, høns og esler er vanlige dyr på øya, men det er få hester.

Mangel på vann er det største problemet for øyas befolkning.

Fisket er så klart også svært viktig. Det går i tunfisk, flygefisk og ulike korallfisker.

Økonomien er sterkt støttet av utflyttere som sende penger hjem til familien som er igjen på øya. De prøver også å etablere en turistindustri, med tilbud om avslapping og ro, men de fleste turistene kommer i dag ofte på dagsturer, fra naboøya.

Bilder fra Maio:Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin