Brava

Brava – Den mest blomstrete øya

Selv om Brava, helt vest i Sotavento øygruppen, er den minst befolkede øya i Kapp Verde, bør du ikke undervurdere den.Hvis du kommer hit, spesielt rett etter regntiden, vil du oppleve et hav av blomster. Dette skyldes det høye fjellet (vulkanen) Monte Fontainhas på 976 moh, og at det ligger gunstig til i forhold til øya Fogo. Skyer dannes gjennom hele året og det skaper dugg, som gjør at plantene trives. På denne tropisk fuktige øya stor trives palmer, oleanderbusker, hibiskus, mandeltrær, og mange fler. Hvis du ønske en forandring fra de mest ørkenaktige øyene i Barlavento øygruppen, er dette stedet å dra til.

Brava

Vila Nova Sintra

Dette er hovedstaden på øya, og den ligger høyt oppe på fjellryggen. Vila Nova Sintra er den vakreste byen i Kapp Verde. De to etasjes husene (sobrados) med sine små hager viser at de økonomiske forholdene ikke er så ille som de er på noen av de andre øyene. Ved siden av parken Praca Eugénio Tavares (oppkalt etter en morna musiker født på Brava) ligger kirken, og går du mot sør kommer du til markedet. Det er forøvrig museum og flere kirker her.

Nova Sintra kirke Vila Nova Museo vila-nova-sintra

Ved den østlige innkjøringen til byen ligger en monument som er symboliserer Santa Maria, skipet til Columbus. På St. Hans, den 24. juni, feires dagen rundt monumentet. Kvinnene i byen dekorerer det med blomster, frukt og bakervarer, og de danser cola (se også Santo Antõ vedrørende dansen). Mennene er normalt kledd som sjømenn, og barna kan ta med seg dekorasjonene hjem på slutten av dagen.

João d’Nole og Mato Grande

Hvis du drar ut av Vila Nova Sintra mot sør passerer du Mirador de Nova Sintra, med en flott utsikt over byen. Vider kommer du til de to landsbyene João d’Nole og Mato Grande.

João d’Nole er en pittoresk liten by med mange velholdte hus og frukthager. Her ligger også kirken Igreja Santa Antão med sine turkise fasader, som er verdt et besøk. Denne ligger på en høyde over landsbyen i et grønt landskap og ofte innhyllet i tåke.

Fra Mato Grand er det en flott utsikt over hele øyas østkyst.

Furna

Denne landsbyen ligger i nord på østsiden. Dette er Bravas kommersielle havn.

Brava havn

Vestkysten

Veien hit fra hovedstaden går gjennom åker og eng, med hibiskus hekker og imponerende gummitrær. I Landsbyen Cova Rodela står det et dragetre i hovedgata.

Noen landsbyer i vest:

  • Rodela Baxio ligger på et steinete nes.
  • Fajã de Agua ligger i en av de vakreste bukten i Kapp Verde. Her er det også havsbasseng.

fajã FajPiscinaNatural

  • Cova Joana er en pittoresk liten landsby, og noen kilometer fra denne ligger pilegrimskirken Nossa Senhora do Monte.
  • Mato. Herfra kan du se Bravas høyeste fjell.
  • Cachaco er en liten tradisjonell landsby, og når været er klart kan du se over til Fogo, nabo øya.
Historie

Brava (Ilha Brava og betyr vill på portugisisk) ble oppdaget i 1462 av portugiserne. Den første bosetningen ble etablert i 1573. Noen steder står det at det bodde folk her fra 1540, men om det er rett vites ikke. Etter det store vulkanutbruddet på naboøya Fogo i 1675 vokste befolkningen vesentlig. Den viktigste næringen i tidligere tider var hvalfangst, men i dag er det først og fremst landbruk.

Pirater herjet her i det 17. og 18. år hundrede og det fortsatt til det 19. år hundrede, da hvalfangst var vanlig med skip fra Europa og Nord-Amerika. Mange folk fra øya ble med de Amerikanske hvalfangerne tilbake over Atlanteren, og bosatte seg hovedsakelig på Østkysten. Boston, Massachusetts, Providence, Rhode Island var bland de populære stedene å emigrere til. I dag bor det rundt 6.000 på øya.

Praktisk talt hele øya Brava er en vulkan og den vulkanske aktiviteten foregår langs tre linjer som krysser på toppen. Brava har ingen dokumenterte vulkanutbrudd, men det er mulig det vil komme siden jordskjelvene indikerer at det kan skje.

Nord for Brava ligger noen mindre ubebodde øyer.Klima

Det er et variert klima her på denne fjellrike øya. Det varierer fra moderat tropisk klima til halvtørt mildt tropisk klima. Den gjennomsnittlige temperaturen på kysten er fra 23 – 25 grader Celsius og 17 – 20 i fjellet. Det kan vare kjølig vær med en varm våt sesong som starter i juni og slutter i november. Den kalde tørre sesongen starter i desember og slutter i mai.

Kart Brava Oversiktskart Brava

Kart google

Film snutt:Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin