Boa Vista

Boa Vista – den koselige øya

Boa Vista er en vakker øy. Masseturismen har nådd den mindre naboøya Sal, mens her er livet noe mer autentisk.

Den internasjonale flyplassen åpnet i 2007. Italienske og Spanske investorer har oppdaget øya og mulighetene, så det dette vi bli en stor konkurrent til Sal.Boa Vista betyr god utsikt og er den østligste og tredje største øya blant Kapp Verde øyene. Den ligger i øygruppen Barlavento Øst sammen med Sal.

Landskapet er preget av ørken, sand og steinurer. Likevel er det noen lave fjellkjeder og mange strender. Totalt er det faktisk 55 km med strender og mye sol. Arealet er på 620 km², den ligger 455 km vest for Afrikas kyst. Det høyeste punktet er Monte Estância, med en høgde på 387 meter.

Deserto_Viana,_Boa_Vista

Praia de Santa Monica i den sørlige delen av Boa Vista regnes som den vakreste stranden i Kapp Verde.

Du kan også se Maio og São Nicolau fra utsiktspunktet Rocha Estância (354 meter)

Den østre delen av øya er rimelig øde

Økonomi Boa Vista

Økonomien på Boa Vista var opprinnelig basert på jordbruk, men ørkenspredning gjorde at utvinning av salt ble viktigere. I dag er det daddelpalmer og turisme som er de viktigste inntektskildene.

Det bor ca 12.000 på Boa Vista.

Havskilpadder

Som på Maio og Sal, kan du se havskilpadder legge eggene sine på strendene, hvis du er heldig og er her på rett tid og rett plass. Mange arter er allerede truet av utryddelse, så Turtle Foundation har satt seg som mål å beskytte disse dyrene, som blir slaktet til tross for forbudet, og forsvare reirene med egg mot menneskerøvere. De har også blitt sterkt støttet i noen år nå, av offentlige institusjoner (IndP) fra Kapp Verde. Dette har også resultert i forbedrede resultater. Likevel er det fortsatt mye å gjøre for å forankre behovet for å beskytte havskilpadder i skallen på de som bor her. Det er iverksatt offentlige bevissthetsprogrammer i denne sammenhengen.

SkillpaddeByene og landsbyene på Boa Vista

Sal Rei

Sal Rei er hovedstaden på øya og er ganske koselig, men litt søvnig selv om halvparten av øyas befolkning bor her.

På hovedtorget, Praça de Santa Isabel, med sine mange fargerike blomster og paviljonger, kan du kikke på varene som selges av de afrikanske handelsmenn. Og kanskje kjøpe noe. Det er fargerik batikk og utskåret tre figurer, samt frukt og grønnsaker. Sal Rei har også et reisebyrå, et helsesenter, en bank og et postkontor.
Kirken Igreja da Santa Isabel, som er rett ved siden av Praça de Santa Isabel, ble bygget i kolonistil og har en barokk fasade i nyanser av sand og lys blå.

4
Langs havet, på Avenida dos Pescadores, kan du gå til den gamle kaien og et verft. Her fra kan du se den lille øya Ilhéu de Sal Rei. Videre mot nord, er Avenida dos Pescadores kantet med trær og små hus i alle mulige farger.

De Salines, der det kongelige salt (Sal Rei) av beste kvalitet, ble produsert før i tiden, ligger nordøst for byen. Kjører du litt lenger, kan du se ruinene av kapellet Nossa Senhora de Fátima på den steinete kysten.

Bading

Buktene i Sal Rei er perfekte for bading, fordi de er beskyttet mot vinden av øya Ilhéu de Sal Rei, utenfor kysten. Vi anbefaler den kilometerlange sandstranden i Praia do Estoril i den sørlige delen av byen, samt Praia de Carlota og Praia da Chave i sør og Praia de Cabral i nord.

strand boa vista

Rabil

Rabil i sørvest på øya, kan du besøke et lite keramikkverksted og São Roque kirken. Ellers så virker landsbyen noe øde. I retning av Estancia de Baixo, er en liten oase med kokos og daddelpalmer.

Oase Boa vista Kapp Verde

Povoação Velha.

Dette er den eldste bosetningen Boa Vista, som ble bygget ca 500 år siden. Den ligger også i sørvest. Den lille plaza Praceta de Santo António med sine blomster og benker til å slappe av på er i sentrum av byen. Den lille kirken Igreja Nossa Senhora da Conceição, som ble bygget i 1828, ligger i utkanten av byen. Interiøret er dekorert med et fargerikt malt kor som har mange små bilder av helgener.

Norte

Norte i Fundo Figueiras distriktet har en ganske liten kirke, Igreja São João Baptista, med fasader i hvitt og pastellfarger. De små husa her er svært fargerike.
De ensomme strender i denne delen av øya er mer egnet for lange, rolige spaserturer enn for svømming. Dessverre har antall ran på øya økt sammen med den raske utviklingen av turismen. Du bør aldri ta lange turer på bortgjemte strender alene. Det er alltid bedre å gå i en gruppe.

Andre landsbyer er:

  • Bafureira
  • Cabeço do Tarafes
  • Curral Velho
  • Estancia de Baixo
  • Funda das Figueroas
  • Gata
  • João Barreiro
  • João Galego
  • Santo TirsoFølg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin