Naturiststrender Tenerife

Uten en tråd på Tenerife

Naturiststrender Tenerife er siden som viser deg hvor disse er på øyas 67 kilometer med strender. Du finer alt på denne store og flotte øya, og så klart også strender for de som ikke liker skille på huden etter sola, eller vått badetøy.

I Spania, og i flere andre land, blir det å bade og sole seg uten en tråd, naturisme, ikke sett på som noe unaturlig eller upassende. Av den grunn er det svært mange steder hvor det er aksept for denne formen for strandliv på Tenerife. Dette gjelder ikke bare i nærheten av turiststeder, men også på plasser som egner seg kun for lokalbefolkningen.

Øya passer derfor godt for en naturistferie/nudistferie. Så hvorfor ikke en reise til Tenerife til en romantisk nakenferie!

Naturiststrender, nudiststrender, nakenstrender, fristrender og FKK. Det er mange begreper for strendene med nakenbading og nakensoling. Siden Naturiststrender Kanariøyene, hovedsiden til sidene om de enkelte øyer, forklarer begrepene naturist, nudist og FKK.

Fristrender

I mange land er naturiststrender, eller nudiststrender, kontrollert av en eller annen naturistorganisasjon. Man må derfor ofte betale for oppholdet eller medlemskapet.

I land hvor dette er praksis blir derfor naturiststrender uten avgift, kalt Fristrender. Altså – en fristrand er en offentlig strand for naturister hvor man ikke trenger å betale for oppholdet.

Ingen strender på Kanariøyene er avgiftsbelagt, så i den terminologien er de fristrender, men denne betegnelsen brukes ikke på øyene.

Ingen strender/badesteder på Kanariøyene har begrensninger for offentligheten.

Naturiststrender Tenerife - theislandsinthesun.comSidene om naturiststrender Kanariøyene

Denne serien med sider om Naturiststrender Kanariøyene er skrevet på bakgrunn av henvendelser fra lesere, som ønsket en oversikt. Det er tatt utgangspunkt i en artikkelserie i nettutgaven til El Diario hvor naturiststrendene ble beskrevet. Mye av teksten, og kartene, er gjengitt på disse sidene.

Kartene viser hvor strendene ligger og hvordan man kommer seg dit. Eventuelle parkeringsplasser er også markert. Uten El Diario sine artikler hadde det nærmest vært en umulighet å lage disse sidene, siden The Islands In The Sun ikke har slik detaljkunnskap.

Miljøverndepartementets strandkatalog.

Miljøverndepartementet i Spania hadde laget en oversikt over de aller fleste strender og badeområder i sitt rike. Hver enkelt strand/badested hadde sin side som gar en mengde informasjon om den enkelte lokalitet. En strandguide/strandkatalog.

Miljøverndepartementets oversikt fant du all slags informasjon om den enkelte stranda, samt bilde, været, adkomst og alt mulig annet. De avmerker óg om naturisme praktiseres.

Dessverre er denne fantastiske katalogen lagt ned av en eller annen grunn.

Naturiststrender Tenerife

The Islands In The Sun har sjekket strendene i oversikten til El Diario mot Miljøverndepartementets status, i forhold til om de er oppført som naturiststrender eller ikke, før siden ble lagt ned. Resultatet er påført som et «NB!» for hver strand på denne siden Naturiststrender Tenerife.

Siden til The Islands In The Sun om Strender er ikke rettet inn på naturiststrender, men de mest brukte strender Tenerife, og på de andre øyene.

Hvis du ikke finner opplysninger om din valgt naturiststrand på «strandsiden«, så gå inn på en nærliggende for å finne info om vær, tidevann, UV-stråling, badevannskvalitet eller hva det skulle være.

Denne nevnte strandsiden er for øvrig ment å kunne være som en app på telefonen for tilgang til alt av informasjon om Kanariøyene og strendene der.

For å lese om de enkelte øyer, gå inn i menyen øverst på siden.FKK / Nudiststrender / Naturiststrender Tenerife

Siden naturisme absolutt ikke er forbudt i Spania, så kan du i teorien nyte tilværelsen uten en tråd hvor som helst. Dette er vel og merke i teorien. I praksis er det noe annerledes. Det forventes at naturister tar hensyn, og holder seg til de områdene hvor det er allment akseptert.

Like vel, på de strendene, som er allment akseptert med naturisme, er graden av tekstilløse og tekstilbekledde variabel gjennom året, og uka.

Bading i solnedgang - naturiststrender www.theislandsinthesun.com

Naturiststrender Tenerife – en oversikt.

Avisen El Diarios serie om nudiststrender på Kanariøyene, påpeker at øyriket leder rangeringen av nudiststrender i Spania. Eller naturiststrender om du ønsker det begrepet.

The Islands In the Sun tar forbehold om at det kan være enkelte feil i oversikten til El Diario vedrørende naturiststrender Tenerife, siden dette ikke er sjekket, og er noe usikker på om at antallet er overdrevet.

For å være på den sikre siden, før du stripper, så se rundt deg om nakenhet er normalt på den besøkte stranda.Kart og beskrivelse over naturiststrender Tenerife er delt i to. Nord og Sør.

Tenerife har over 350 km med kystlinje, og over hundre badesteder av ulike slag (store, små, viker, steinete, sandstrender etc). At en del av disse også er for naturister er derfor ganske selvfølgelig.

Naturiststrender Tenerife – Nord

Playa de Las Gaviotas.

Playa de Las Gaviotas har tilgang fra TF-121. Den ligger noen få kilometer fra Playa de Las Teresitas og hovedstaden Santa Cruz de Tenerife. Las Gaviotas en av de stedene på Kanariøyene med lengst naturisttradisjon.

Stranden er mer enn 250 meter (med en gjennomsnittlig bredde på 40 meter), og har sort sand. Bølgene er moderate og det blir ryddet her. En av fordelene til denne stranden er tilgjengelighet. Det er parkering og en holdeplass for offentlig transport på hovedveien.

Ved stranden ligger kiosken/strandbaren El Kraken. På andre nærliggende strender som Playa Chica og El Balayo er også naturisme vanlig praksis.

Playa de Las Gaviotas Tenerife

NB! Las Gaviotas (250 meter lang) var oppført på Miljøverndepartementets oversikt som naturiststrand. Playa Chica og El Balayo (360 meter lang) var ikke oppført som naturiststrender.

Playa de Antequera.

Stranden Playa de Antequerahar adkomst til fots fra Igeste de San Andrés – ca 3,6 km eller med båt. Denne er en perle på Tenerife, og er helt uberørt. Det er ingen fasiliteter her. Den er over 400 meter lang og har rødlig sand, og er dermed også en av de største naturlige strendene på øya. Beliggenheten i naturparken Anaga, har gjort sitt til at ikke stranda har blitt turistifisert.

NB! Antequera var oppført som naturiststrand på Miljøverndepartementets oversikt.

Naturiststrender Tenerife

Playa de Benijo.

Playa de Benijo. TF-134 tilgang fra Taganana. Det er en ujevn trapp til stranda, men belønningen er en urørt rolig strand, og et par gode fiskerestauranter før nedstigningen, samt fantastiske solnedganger.

En av favorittstrendene på Kanariøyene for mange. Det er en liten vik med en strand som er 300 meter lang og har sort sand, ved foten av klippene i Anaga.

Stranden har ingen fasiliteter som WC, solsenger eller badevakter, og du må være forsiktig med bølgene. Hvis du drar til Tenerife er dette et sted å besøke.

Utover Benijo er Playa de El Draguillo, som nås via en grusvei og sti, et alternativ. Vanskelig adkomst (se kart ovenfor).

NB! Benijo og El Draguillo (150 meter lang) var oppført som naturiststrender på Miljøverndepartementets oversikt.

Playa del Camello.

Playa del Camello ligger på veiforbindelse Guayonje -Tacoronte.

Som med de andre strendene i området, er heller ikke adkomsten hit enkel. Det er ned en stor skrent, men i dette tilfellet er veien i meget god stand. Stranden består veselvis av steiner og sort sand, og den har en lengde på 400 meter. Det er ingen form for tjenester, og vanligvis er det veldig stille.

Det kan være høye bølger her i nord.

NB! Camello var ikke oppført som naturiststrand på Miljøverndepartementets oversikt.
Playa de La Garañona.

Playa de La Garañona. Tilgang til fots fra Calle El Laurel –Tacoronte– og Calle Sierva de Dios –El Sauzal (tilgangen fra Mesa del Mar er utelatt fordi det er ekstremt farlig).

For mange er dette en av de beste strendene på Tenerife. Naturistene samler seg på den østlige enden av stranden, men vanskelig tilgang gjør at det er lite trafikk. Det er ingen problemer mellom naturister og tekstiler.

Selv om det ikke er noen fasiliteter her, og bølgene kan være sterke, er likevel stedet svært bra.

NB! La Garañona (1.300 meter lang) var oppført som naturiststrand på Miljøverndepartementets oversikt.

Playa de Los Patos og Playa El Bollullo.

Playa de Los Patos og Playa El Bollullo har adkomst fra Camino de San Diego –Puerto de la Cruz.

Dette er to av de største naturiststrendene på Tenerife, men å komme til dem er litt komplisert (avkjørsel 32 fra TF-5 til Camino de San Diego). De ligger svært tett (bare en litt svart lava skiller dem), men de er ikke sammenkoblet.

Playa de los Patos er nesten 400 meter lang med svart sand uten noen tjenester. Den ligger ved foten av klippene på Tenerifes nordkyst. Rett ved siden av er El Bollullo, som er noe mindre med enklere tilgang, og det er flere restauranter i nærheten.

Vær oppmerksom på bølgene på disse to strendene. For Los Patos sin del kan det være smart å slå seg til i nærheten av veien for å unngå isolasjon ved sterkt tidevann. Dette er et bra sted å kombinere naturisme og surfing.

NB! Los Patos var oppført som naturiststrand, men El Bollullo var ikke oppført som dette på Miljøverndepartementets oversikt.

Playa de La Gordejuela.

Playa de La Gordejuela. Adkomst via grusvei fra TF-5 –Rambla de Castro.

En liten perle finner du her ved Rambla de Castro. Et sted som kombinerer sjø, natur og historie. Her er det rester av flere festningsanlegg gjennom flere århundrer.

La Gordejuela er en liten bukt på litt over 250 meter med små steiner og svart sand. Ingen tjenester og vanligvis stille.

Som alle strendene nord på Tenerife kan det være store dønninger.

NB! Castro og Gordejuela var oppført som naturiststrender Tenerife på Miljøverndepartementets oversikt.Naturiststrender Kanariøyene www.theislandsinthesun.com

Naturiststrender Tenerife – Sør og Vest

Playa de La Pelada og La Rajita .

Playa de La Pelada. Tilgang via Avenida Juan Carlos I fra TF-64 –El Médano.

Dette er en liten hvit sandstrand med moderate bølger og noe vind i nærheten av turistbyen El Medano. Selv om det ligger bare to hundre meter fra urbaniseringen er det en urørt strand uten tjenester. Stranden er omtrent 90 meter lang og en gjennomsnittlig bredde på 20 meter. Stedet er veldig vakkert. Det er tilstedeværelse av tekstiler, men uten problemer.

Fra La Pelada kommer man til den fantastiske stranden La Rajita (en bukt bare et dusin meter lang) og andre små viker hvor det er vanligvis ikke er folk, og hvor naturisme kan praktiseres uten problemer.

NB! La Pelada var oppført som naturiststrand på Miljøverndepartementets oversikt.

Montaña Roja.

Montaña Roja. Tilgang fra TF-643.

En av de beste strendene på Tenerife. Dette er en videreføring av Playa El Medano på den sørlige delen. Selv om det er mye vind (som det er i hele området), så er det roligere vann her enn på andre strender i området. Badegjester som praktiserer naturisme er på den sørlige enden av stranden, rett ved det nærmeste fjellområdet.

NB! Montaña Roja var ikke oppført som naturiststrand på Miljøverndepartementets oversikt.

La Tejita

La Tejita har adkomst fra TF-643.

Det er en sandstrand på over 1200 meter, og naturistene er konsentrert på den nordlige enden av stranden. Et trangt sted (bare ca 70 meter lang) som blir kompensert av den beskyttelse som gis av den enorme vulkankjeglen. Vannet er generelt roligere her enn i tekstilområdet.

I nærheten ligger strandbaren El Pirata, en av de mest unike på øya.

NB! La Tejita var oppført som naturiststrand på Miljøverndepartementets oversikt.

Playa de La Mareta

Playa de La Mareta har adkomst fra TF-643 –La Mareta– mellom La Tejita og Los Abrigos.

Dette er en liten strand med naturisttradisjon som har blitt urbanisert i nyere tid.

Stranden er i overkant av 120 meter lang og har en gjennomsnittlig bredde på 20 meter. Den har en kombinasjon av sand og små stein. Det er noe vind her, men med generelt rolig vann eller moderate bølger.

NB! La Mareta var ikke oppført som naturiststrand på Miljøverndepartementets oversikt.

Playa de Los Colmenares

Playa de Los Colmenares har adkomst fra Calle Tarajal de la urbanización Amarilla Golf.

Den er ca 230 meter lang og med en gjennomsnittlig bredde på 35 meter. Stranden har en blanding av stein og mørk sand.

Nærheten til nye turiststeder har ført til mer tekstil, men fortsatt er stranden en av de tradisjonelle stedene å praktisere naturisme i sør på Tenerife.

NB! Los Colmenares var ikke oppført som naturiststrand på Miljøverndepartementets oversikt.

Cala Amarilla

Cala Amarilla har adkomst fra Calle Montaña Amarilla –Las Galletas.

Dette er en liten vik med stein og sand bunn, som ligger noen få meter fra turiststedet Las Galletas. Denne lille stranden er rett ved starten av Monumento de Montaña Amarilla, en gammel vulkansk kjegle ved sjøen. De sier at dette stedet er det beste på øya for å snorkle. Dette bør være en sikker oppføring på listen, for det henvises til den fra mer enn 10 anerkjente kilder.

NB! Det er godt mulig at Amarilla er en naturiststrand, men den var ikke oppført som det på Miljøverndepartementets oversikt.

Badetøy

Playa El Callao

Playa El Callao har adkomst fra Calle Juan Carlos I –Los Cristianos. Den ligger i turiststedet Los Cristianos. Denne stranden, som er 350 meter lang og 30 meter bred, ligger ved foten av fjellet Montaña de Guaza.

Selv om den har blitt integrert i det urbane området, så skal det fortsatt være en naturiststrand.

Størstedelen av området består av små og mellomstore stener, selv om det er store oppdateringer med sand. Det er en livlig strandklubb på stedet.

NB! El Callo var oppført som naturiststrand på Miljøverndepartementets oversikt.

La Caleta, Los Morteros og Playa Diego Hernández.

La Caleta, Los Morteros og Playa Diego Hernández har adkomst fra Calle Las Artes –La Caleta.

Disse tre strendene er lagt sammen fordi det er en rekke viker som som strekker seg fra fiskerlandsbyen La Caleta, og videre langs kysten. La Caleta er i seg selv en badeplass, mens de to andre strendene er tilgjengelige via en sti som går parallelt med kysten. Los Morteros og Playa de Diego Hernández (også kalt Playa Blanca), skal være de vakreste naturiststrendene på Tenerife. Den første er en liten bukt og Diego Hernández er en ekte perle av unik hvit sand på den sørlige delen av øya.

NB! La Caleta (60 meter lang) og Los Morteros (60 meter lang) var ikke oppført som naturiststrender på Miljøverndepartementets oversikt, men det var Diego Hernández (200 meter lang).

Playa de Los Guíos.

Playa de Los Guíos har adkomst fra Calle Los Guíos –Los Gigantes. Denne lille stranden med svart sand og stein ligger bak marinaen i Los Gigantes. Los Gigantes har et av de mest fantastiske kystlandskap på Tenerife, og ligger rett ved starten av de berømte klippene Los Gigantes.

Dette har tradisjonelt sett alltid vært en naturiststrand, men det er noe usikkert nå.

NB! Los Guíos var ikke oppført som naturiststrand på Miljøverndepartementets oversikt.

Playa de Masca

Playa de Masca er en mytisk strand kun tilgjengelig til fots eller med båt. Det er usikkert om det er en naturiststrand.

NB! Masca var oppført som naturiststrand på Miljøverndepartementets oversikt, men den bør dermed ikke være det nå.

Nyt badelivet på Tenerife i blanke messingen!

Linker til Naturiststrender Kanariøyene.

Hurtiglinker til de enkelte Kanariøyers naturiststrender:

Les også om etikette på naturiststrender.
Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin