Naturiststrender Lanzarote og La Graciosa

Sol og bad på Lanzarote eller La Graciosa uten å få skille på huden etter sola.

Naturiststrender Lanzarote og La Graciosa? Da er du på de rette øyer! Her finner dere noen av de mest fantastiske strender hvor dere kan nyte solen og bade uten en tråd. For eksempel på Papagayo.

I tillegg til flotte naturiststrender er det også også en del andre typer badeområder hvor naturisme er vanlig.

I Spania, og i flere andre land, blir det å bade og sole seg uten en tråd, naturisme, ikke sett på som noe unaturlig eller upassende. Av den grunn er det svært mange steder hvor det er aksept for denne formen for strandliv på Lanzarote og La Graciosa. Dette gjelder ikke bare på turiststeder, men også på plasser som egner seg kun for lokalbefolkningen.

Øyene passer derfor godt for en naturistferie/nudistferie. Hvorfor ikke reise til Lanzarote og La Graciosa på en romantisk nakenferie?

Naturiststrender, nudiststrender, nakenstrender, fristrender og FKK. Det er mange begreper for strendene med nakenbading og nakensoling. Siden Naturiststrender Kanariøyene, hovedsiden til sidene om de enkelte øyer, forklarer begrepene naturist, nudist og FKK.

Fristrender

I mange land er naturiststrender, eller nudiststrender, kontrollert av en eller annen naturistorganisasjon. Man må derfor ofte betale for oppholdet eller medlemskapet.

I land hvor dette er praksis blir derfor naturiststrender uten avgift, kalt Fristrender. Altså – en fristrand er en offentlig strand for naturister hvor man ikke trenger å betale for oppholdet.

Ingen strender på Kanariøyene er avgiftsbelagt, så i den terminologien er de fristrender, men denne betegnelsen brukes ikke på øyene.

Ingen strender/badesteder på Kanariøyene har begrensninger for offentligheten.

Solstoler og måke Naturiststrender www.theislandsinthesun.comSidene om naturiststrender Kanariøyene

Denne serien med sider om Naturiststrender Kanariøyene er skrevet på bakgrunn av henvendelser fra lesere, som ønsket en oversikt. Det er tatt utgangspunkt i en artikkelserie i nettutgaven til El Diario hvor naturiststrendene ble beskrevet. Mye av teksten, og kartene, er gjengitt på de etterfølgende sider.

Kartene viser hvor strendene ligger, og hvordan man kommer seg dit. Eventuelle parkeringsplasser er også markert. Uten El Diario sine artikler hadde det nærmest vært en umulighet å lage disse sidene, siden The Islands In The Sun ikke har slik detaljkunnskap.

Miljøverndepartementets strandkatalog.

Miljøverndepartementet i Spania har laget en oversikt over de aller fleste strender og badeområder i sitt rike. Hver enkelt strand/badested har sin side som gir en mengde informasjon om den enkelte lokalitet. En strandguide/strandkatalog.

Sidene er på spansk, men hvis du ikke behersker språket kan du få de oversatt i nettleseren din. Vel og merke blir det noen ganger litt merkelig oversetting fra spansk til norsk.

Miljøverndepartementets oversikt finner du all slags informasjon om den enkelte stranda, samt bilde, været, adkomst og alt mulig annet. De avmerker óg om det praktiseres naturisme. Hvor oppdatert disse oversiktene er om dette forholdet, er noe usikkert.

Miljøverndepartementets strandguide.

The Islands In The Sun har sjekket strendene i oversikten til El Diario mot Miljøverndepartementets status, i forhold til om de er oppført som naturiststrender eller ikke. Resultatet er påført som et «NB!» for hver strand på denne siden Naturiststrender Lanzarote og La Graciosa. Det er også i de aller fleste tilfeller lagt inn en link til Miljøverndepartementets strandguide.

Siden til The Islands In The Sun om Strender er ikke rettet inn på naturiststrender, men de mest kjente strender på Lanzarote og La Graciosa og alle andre Kanariøyer.

Hvis du ikke finner opplysninger om din valgt naturiststrand på «strandsiden«, så gå inn på en nærliggende for å finne info om vær, tidevann, UV-stråling, badevannskvalitet eller hva det skulle være.

Denne nevnte strandsiden er forøvrig ment å kunne være som en app på telefonen for tilgang til alt av informasjon om Kanariøyene og strendene der.

For å lese om de enkelte øyer, gå inn i menyen øverst på siden.FKK / Nudiststrender / Naturiststrender / Nakenstrender / Fristrender / Lanzarote og La Graciosa

Siden naturisme absolutt ikke er forbudt i Spania, så kan du i teorien nyte tilværelsen uten en tråd hvor som helst. Dette er vel og merke i teorien. I praksis er det noe annerledes. Det forventes at naturister tar hensyn, og holder seg til de områdene hvor det er allment akseptert.

Like vel, på de strendene, som er allment akseptert med naturisme, er graden av tekstilløse og tekstilbekledde variabel gjennom året.

Siden det heller ikke er ulovlig å ha klær på seg på en nudiststrand/naturiststrand kan slike strender, i perioder, virke som om de ikke er for naturister. Dette gjelder muligens mest i feriemåneden og helgene for kanrierne, siden «alle» skal til kysten for å bade og kose seg, og ikke bare naturistene.

Hensyn bør tas begge veier, og det er det mest normale. Naturister og badende med badetøy lever normalt greit sammen på disse strendene uten problemer, noe som viser innbyggernes toleranse og gjensidig respekt.

Bading i solnedgang - naturiststrender www.theislandsinthesun.com

Naturiststrender Lanzarote og La Graciosa – en oversikt.

Avisen El Diarios serie om nudiststrender på Kanariøyene, påpeker at øyriket leder rangeringen av nudiststrender i Spania. Eller naturiststrender om du ønsker det begrepet.

The Islands In the Sun tar forbehold om at det kan være enkelte feil i oversikten til El Diario vedrørende naturiststrender Lanzarote og La Graciosa, siden dette ikke er sjekket, og er noe usikker på om at antallet er overdrevet.

For å være på den sikre siden, før du stripper, så se rundt deg om nakenhet er normalt på den besøkte stranda.Kart og beskrivelse over naturiststrender Lanzarote og La Graciosa

Beskrivelsen for naturiststrender Lanzarote og La Graciosa er delt i to. Først Lanzarote, så La Graciosa.

Les om strendene lenger ned på siden!

Naturiststrender Lanzarote og La Graciosa www.theislandsinthesun.comNaturiststrender på Lanzarote

Papagayostrendene

(Calle Las Palmeras -Playa Blanca)

Et paradis av badestrender. De ligger sør på Lanzarote og består av vulkanske fjellformasjoner med gylne sandstrender innimellom. Det er bare den svarte lavaen som bryter illusjonen om Karibia. Denne rekken med strender ligger en spasertur fra Playa Blanca, og naturisme er vanlig praksis.

Playa del Papagayo deles av naturister og tekstilbekledde. Naturisme praktiseres sporadisk på Playa Mujeres og Playa del Pozo, mens på de som ligger rundt Puerto Muelas er de fleste badende naturister. Begge er små sandstrender som ligger i nærheten av Punta del Papagayo.

Tilgang til disse strendene er med bil (bompenger) eller til fots. Ingen tjenester på selve strendene, men de er alltid rene og godt vedlikeholdt. Det er noen restauranter i området.

I nærområdet er det også interessante arkeologiske steder.

Dette er en av de beste strekningene av Spanias kyst.

NB! Papagayo/Loro, Mujeres, Puerto Muelas og Caleta del Congrio, samt La Cera/Cerita er anmerket som naturiststrand på myndighetenes oversikt. Det er også EL Pozo/EL Paso, men det er usikkert om det er denne stranden som det refereres til her. Den ligger lenger nord.Los Charcones.

(grusvei fra Avenida Faro Pechiguera ved foten av Montaña Roja)

Disse naturlige bassengene er så fine at de ser ut som om de ikke er ekte. Det passer spesielt best å være der ved lavvann.

NB! Disse basengene, Los Charcones, er ikke oppført på oversikten til Miljøverndepartementet.

La Campana ved foten av Montaña Roja er oppført som naturiststrand.

Playa de Las Arenas og Playa Quemada.

(Adkomst fra LZ-2 i retning av Playa Quemada –LZ 706)

Playa de Las Arenas og Playa Quemada er noen av de store overraskelsene på den sørlige delen av øya.

De ligger mellom turiststedene Playa Blanca og Puerto del Carmen på en kystlinjen uten masseturisme. Den lille fiskerlandsbyen Playa Quemada har en rekke strender, som er mer enn en halv kilometer lang og sandvekslende. Det er et sted med svært lite trafikk og det er derfor svært rolig. I landsbyen er det flere restauranter hvor du kan spise fantastisk fersk fisk.

NB! Playa Quemada er ikke oppført som offentlig naturiststrand. Det er derimot strendene La Arena og El Poso som ligger nær ved, samt El Valle de la Casa og El Parado lenger ned på kysten. Det er sti ned dit. Det virker til at alle strender mellom Playa Quemada og Papagayo er markert som naturiststrender på myndighetenes offisielle side.Barranco del Quíquere.

(Tilgang fra Camino del Pozo mellom Puerto Calero og Puerto del Carmen. Grusvei)

En av de største hemmelighetene til lokale nudister på Lanzarote. Barranco del Quiquere er bare en steinbukt som nås via en trapp som går ned til sjøen. Ved lavvann, er dette stedet fylt med sjøvann, charcones – havbassenger, hvor du kan ta et bad. Stedet er fantastisk og nesten ukjent (selv på øya), så plassen besøkes hovedsakelig av naturister.

Playa de las Salinas del Janubio.

(LZ-703 Tilgang fra La Hoya -Tilgang av LZ-2)

En av de mest unike strendene på øya. Og også den største siden dens lengde overskrider 850 meter med gjennomsnittlig bredde på over 40 meter. Mørk sandstrand.

Dette stedet grenser til det første lavafeltet i Timanfaya Nationalpark , og det skiller havet fra Laguna del Janubio. Her er et av de største og eldste tradisjonelle saltuttak fra havvann.

Stranden er vanligvis ganske tom og normalt kun med lokale naturister, i henhold til avisartikkelen.

NB! Denne stranden, Janubio, er ikke oppført som naturiststrand på myndighetenes oversikt.

I nærheten ligger landsbyen El Golfo, hvor man kan spise den beste ferske fisken på øya på restaurantene i sjøkanten.

Les om stedene på siden om Lanzarote.

Salinas de Janubio Lanzarote. Stranden ligger på utsiden av anlegget.
Playa de Las Malvas.

(Adkomst: asfalt og grusvei fra byen Tinajo)

Denne lille stranden er virkelig fantastisk. Noen få meter fra den nordlige grensen av nasjonalparken Timanfaya, står vi overfor en liten bukt med helt svart, vulkansk sand. Et stykke helt uberørt kystlinje som har nesten ingen besøkende. Et paradis for elskere av strendene. Pur svart sand. Pur vulkan.

NB! Las Malvas er oppført som naturiststrand på Miljøverndepartementets oversikt.

Playa de Matagorda/Playa Honda.

(Adkomst fra Avenida de Las Playas –Los Pocillos)

Dette er strengt tatt ikke en nudiststrand. Listen til Miljøverndepartementet anmerker at det ikke er naturisme på denne kjeden av strendene, som er mer enn en kilometer lang.

Langs gjerdet mot flyplassen, derimot, er det vanlig å finne naturister. Fordelene er ensomhet og fin sand. Ulempene er nærheten til Lanzarotes flyplass og vind. Likevel er det et fint sted for å ta en dukkert.

NB! Playa Honda og Matagorda,

Playa Honda Lanzarote

El Charco del Palo.

(Tilgang fra Guatiza LZ-1) Dette er et av de vakreste og mest interessante stedene ved kysten på Lanzarote.

Her er det ikke flotte lange hvite strender, men havsbassenger. Denne typen av bassenger er mest vanlig på øyene i vest, blant annet Gran Canaria. Det spesielle her ar at det rundt bassengene er bygget en naturistlandsby/ feriested. Eller nudistby, om du vil. Du kan bestille overnatting her, og stedet har noen gode restauranter.

Bassengene har trapper og terrasseområder. Til tross for at det bare er havsbassenger er det ofte mye folk her. Dette er et av favorittstedene for naturister på Lanzarote.

NB! Charo del Palo er naturlig nok registrert som naturiststrand.

Charo del Palo LanzaroteBooking.com

Playa de Famara.

(Adkomst LZ-402 fra LZ-30 –Teguise) Dette er en av de store strendene på Kanariøyene, og i et fantastisk landskap. Den er nesten tre kilometer lang og strekker seg til foten av Riscos de Famara. Denne fjellformasjonen blir som en barriere som bryter luftstrømmen fra havet. Dette fører til turbulens og ypperlig for surfing og kitesurfing.

Ved siden av ligger den gamle fiskerlandsbyen Caleta de Famara som nå er et lite turiststed. Dette skal være er en av strendene som er mest verdsatt av naturister.

NB! Famara er oppført som naturiststrand på myndighetenes oversikt. Det er ikke Caleta de Famara

Lanzarote -Famara

Naturiststrender på Kanariøyene

Naturiststrender på La Graciosa.

(Tilgang med båt fra havnen i Órzola)

Den lille øya La Graciosa er en av Kanriøyenes strandøyer, og den besøkes også av naturister. På dette lille paradiset, med bare et par biler, må du ta deg frem til fots eller på sykkel. Her er det flere alternativer for naturister.

Playa de la Concha er den mest kjente og tilbaketrukkene, men det er ikke uvanlig å se naturister på andre strender som La Cocina, Montaña Amarilla, La Francesa, Playa El Salado, Caleta de Arriba eller Playa del Ámbar.

NB! Las Conchas, La Cocina, Francesa, El Salado og Caleta de Arriba var oppført som naturiststrender på myndighetenes oversikt.

Caleta de Sebo og Pedro Barba, er navnet på de to små landsbyene på øya, med et beskjedent hotell og restaurant tilbud.

Hvis alt du ønsker deg er strand, er et par dager her en velsignelse.

La Graciosa Naturiststrender Kanariøyene www.theislandsinthesun.com

Nyt Lanzarote og La Graciosa uten en tråd og slipp vått badetøy!

Linker til Naturiststrender Kanariøyene.

Hurtiglinker til de enkelte Kanariøyers naturiststrender:

Les også om etikette på naturiststrender.
Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin