Naturiststrender Gran Canaria

I Amdams og Evas drakt på Gran Canaria

Når man tenker på naturiststrender Gran Canaria er naturlig nok den fantastiske Maspalomas stranden det første en tenker på. Selv om dette er den mest kjente og aller flotteste, er det likevel også en del andre strender og badeområder hvor naturisme er vanlig.

I Spania, og i flere andre land, blir det å bade og sole seg uten en tråd, naturisme, ikke sett på som noe unaturlig eller upassende. Av den grunn er det svært mange steder hvor det er aksept for denne formen for strandliv på Gran Canaria. Dette gjelder ikke bare på turiststeder, men også på plasser som egner seg kun for lokalbefolkningen.

Spanjolene har loven på sin side som gir dem rett til nakenhet, og lovverket definerer ikke dette som ekshibisjonisme.

Øya passer derfor godt for en naturistferie/nudistferie. Hvorfor ikke reise til Gran Canaria på en romantisk nakenferie?

Naturiststrender, nudiststrender, nakenstrender, fristrender og FKK. Det er mange begreper for strendene med nakenbading og nakensoling. Siden Naturiststrender Kanariøyene, hovedsiden til sidene om de enkelte øyer, forklarer begrepene naturist, nudist og FKK.

Fristrender

I mange land er naturiststrender, eller nudiststrender, kontrollert av en eller annen naturistorganisasjon. Man må derfor ofte betale for oppholdet eller medlemskapet.

I land hvor dette er praksis blir derfor naturiststrender uten avgift, kalt Fristrender. Altså – en fristrand er en offentlig strand for naturister hvor man ikke trenger å betale for oppholdet.

Ingen strender på Kanariøyene er avgiftsbelagt, så i den terminologien er de fristrender, men denne betegnelsen brukes ikke på øyene.

Ingen strender/badesteder på Kanariøyene har begrensninger for offentligheten.Sidene om naturiststrender Kanariøyene

Denne serien med sider om Naturiststrender Kanariøyene er skrevet på bakgrunn av henvendelser fra lesere, som ønsket en oversikt. Det er tatt utgangspunkt i en artikkelserie i nettutgaven til El Diario hvor naturiststrendene ble beskrevet. Mye av teksten, og kartene, er gjengitt på de etterfølgende sider.

Kartene viser hvor strendene ligger og hvordan man kommer seg dit. Eventuelle parkeringsplasser er også markert. Uten El Diario sine artikler hadde det nærmest vært en umulighet å lage disse sidene, siden The Islands In The Sun ikke har slik detaljkunnskap.

Miljøverndepartementets strandkatalog.

Miljøverndepartementet i Spania hadde laget en oversikt over de aller fleste strender og badeområder i sitt rike. Hver enkelt strand/badested hadde sin side som gar en mengde informasjon om den enkelte lokalitet. En strandguide/strandkatalog.

Miljøverndepartementets oversikt fant du all slags informasjon om den enkelte stranda, samt bilde, været, adkomst og alt mulig annet. De avmerker óg om naturisme praktiseres.

Dessverre er denne fantastiske katalogen lagt ned av en eller annen grunn.

Naturiststrender Gran Canaria - theislandsinthesun.com
Eksempel fra Miljøverndepartementets strandguide – Maspalomas

The Islands In The Sun har sjekket strendene i oversikten til El Diario mot Miljøverndepartementets status, i forhold til om de er oppført som naturiststrender eller ikke, før de ble lagt ned. Resultatet er påført som et «NB!» for hver strand på denne siden Naturiststrender Gran Canaria.

Siden til The Islands In The Sun om Strender er ikke rettet inn på naturiststrender, men for strender Gran Canaria og de øvrige øyene. Hvis du ikke finner opplysninger om din valgt naturiststrand på «strandsiden«, så gå inn på en nærliggende for å finne info om vær, tidevann, UV-stråling, badevannskvalitet eller hva det skulle være.

Denne nevnte strandsiden er forøvrig ment å kunne være som en «app» på telefonen for tilgang til alt av informasjon om Kanariøyene og strendene der.

For å lese om de enkelte øyer, gå inn i menyen øverst på siden.FKK / Nudiststrender / Naturiststrender Gran Canaria

Siden naturisme absolutt ikke er forbudt i Spania, så kan du i teorien nyte tilværelsen uten en tråd hvor som helst. Dette er vel og merke i teorien. I praksis er det noe annerledes. Det forventes at naturister tar hensyn, og holder seg til de områdene hvor det er allment akseptert.

Like vel, på de strendene, som er allment akseptert med naturisme, er graden av tekstilløse og tekstilbekledde variabel gjennom året.

Siden det heller ikke er ulovlig å ha klær på seg på en nudiststrand/naturiststrand kan slike strender, i perioder, virke som om de ikke er for naturister. Dette gjelder muligens mest i feriemåneden og helgene for kanarierne, siden «alle» skal til kysten for å bade og kose seg, og ikke bare naturistene.

Hensyn bør tas begge veier, og det er det mest normale. Naturister og badende med badetøy lever normalt greit sammen på disse strendene uten problemer, noe som viser innbyggernes toleranse og gjensidig respekt.

Bading i solnedgang - naturiststrender www.theislandsinthesun.com
Naturiststrender Gran Canaria – en oversikt.

Avisen El Diarios serie om nudiststrender på Kanariøyene, påpeker at øyriket leder rangeringen av nudiststrender i Spania. Eller naturiststrender om du ønsker det begrepet.

The Islands In the Sun tar forbehold om at det kan være enkelte feil i oversikten til El Diario vedrørende naturiststrender Gran Canaria, siden dette ikke er sjekket, og er noe usikker på om at antallet er overdrevet.

For å være på den sikre siden, før du stripper, så se rundt deg om nakenhet er normalt på den besøkte stranda.Kart og beskrivelse over naturiststrender Gran Canaria er delt i to. Sør og nord.

Naturiststrender Gran Canaria sør

Playa de Maspalomas og Playa del Inglés

(Turiststedene Maspalomas, Costa Meloneras og Playa del Inglés)

De flotte og store legendariske strendene i sør på Gran Canaria har et stort naturistområde som dekker store deler av Maspalomasstranden og strekker seg godt inn på Playa del Inglés. Grensene for området er skiltet med FKK, og begynner ca 900 meter fra dammen på Maspalomasstranden. (Les om FKKNaturiststrender Kanariøyene.) Ca fra kiosk nr 4 Maspalomas til kiosk nr 8 Playa del Inglés.

Stranden har gylden sand, er nært turistområdene, og har blått flagg, som marker kvalitet på tjenester, miljø og renslighet. Det er solsenger og parasoller som kan leies, og det er kiosker på stranda.

Denne stranda er den flotteste, mest kjente og mest brukte av naturiststrender Gran Canaria, samt at den har enkel tilgang.

Det er forøvrig óg et eget område for homofile på stranda, Gay Beach Maspalomas, i området ved kiosk nr 7 (merket med homoflagget).

NB! Siden til Miljøverndepartementet viste at det ikke praktiseres naturisme på El Inglés. Naturistområdet, FKK, inngikk i det som kalles Maspalomas på den offisielle oversikten.

Denne stranda er de aller fleste turisters førstevalg som naturiststrand. Kanarierne, og andre så klart, benytter som oftest strandpartiene mellom solsengområdene.

Bak strandlinjen finner du El Oasis eller kanskje mest kjent som Dunas De Maspalomas, Maspalomas dunes på engelsk, et spektakulært ørkenområde.

I Campo International, Maspalomas finnes også et naturisthotell, Magnolias Natura, med gode vurderinger.

Dunas de Maspalomas/Maspalomas dunes

Dunas De Maspalomas/Maspalomas DunesPlaya de Las Mujeres

(Beliggenhet: GC-500; 27º 45′ 4,361″ N 15º 38′ 35,905″ W)

kysten mellom Maspalomas og Arguineguin er det en rekke bukter og strender hvor naturisme praktiseres. Kvaliteten på disse områdene er langt fra det som er på FKK Maspalomas (og Playa del Inglés).

Strendene her har rullestein, og noen har mørk sand. Ingen av strendene har solsenger, vakter, toaletter eller kiosker. Det er forøvrig noe forvirring vedrørende navn på en del av disse områdene.

Playa de Las Mujeres/Playa de Bea er en av disse strendene med mørk sand.

Det er parkering ved GC 500, og stranden er normalt ren og ryddig.

NB! Det antas at det som er omtalt i artikkelen til El Diario er den som hos Miljøverndepartementet ble kalt Pocilla Beda. Denne var anmerket som naturiststrand.

Playa Montaña La Arena

(Beliggenhet: GC-500; 27º 45′ 2,488″ N 15º 38′ 19,237″ W)

Dette er en ca 250 meter lang mørk sandstrand nedenfor en bratt skråning som har gitt stranden navnet.

Stranden er vanligvis ren. Besøkende tar normalt med seg sin egen søppel. Unntaket her, vel og merke, er etter at stranden har vært invadert av kanariske campingturister i sommerperioden. (Hovedsaklig med tekstiler.)

Selv om bølgene er moderat, er det normalt trygt.

Parkeringsplassen ligger ved GC-500. Adkomsten til stranda er noe lang og vanskelig med klatring så den passer ikke for alle.

I nærheten ligger Las Carpinteras (Steinstrand), som muligens også besøkes av enkelte naturister.

NB! Montaña de Arena/La Cometa og Las Carpinteras/Las Mujeres var anmerket som naturiststrand på siden til Miljøverndepartementet

Playa de Triana

(Beliggenhet: GC-500; 27º 45′ 17,888″ N 15º 39′ 8,935″ W)

Playa de Triana er en lang strand (ca 1/2 km lang) rett ved GC-500. Dette er en steinstrand med parkering ved veien.

NB! Triana/La Burra var anmerket som naturiststrand på Miljøverndepartementets side. The Islands In The Sun har derimot aldri registrert naturister på denne standen ved forbikjøring, uten dermed å si at det ikke kan finnes.

El Llanillo

(Beliggenhet: GC-500; 27º 45′ 20,823″ N 15º 39′ 54,507″ W)

El Llanillo er en steinstrand hvor du kan kombinere bading med historie. Det er et arkeologisk utgravingsområde rett ved stranden. Stranden er ganske lang, ca 300 m.

NB! Playa Llano de los Militares var anmerket som naturiststrand på siden til Miljøverndepartementet.

Lomo Galeón

Lomo Galeón er i en bukt med en lengde på ca 40 meter. Klart rolig vann. Det er bratt bakke ned til stranden fra veien.

NB! Lomo Galeón var anmerket som naturiststrand på siden til Miljøverndepartementet.
Barranco Los Frailes y Medio Almud

(Beliggenhet: GC-500; 27º 48′ 6,461″ N 15º 44′ 23,725″ W)

Disse områdene ligger i to små viker i Mogan kommune, etter at du har passert Tauro og Cura på vei mot Taurito og Puerto Mogan.

Det er parkering ved GC-500 og fin vei ned til havet. Steinstrender på rundt 50 meter. Det er noe vanskelig å få badet på disse strendene.

NB! Los Frailes og Medio Almud var anmerket som naturiststrender på Miljøverndepartementets sider.

Tiritaña

(Beliggenhet: GC-500; 27º 48′ 26,436″ N 15º 44′ 43,998″ W)

Tiritaña er i en liten bukt mellom fjella og har vanligvis stille vann. Stranden er isolert, men det er parkeringsmulighet oppe ved veien. Den ligger ved GC-500 etter de to sist nevnte.

NB! Tiritaña var anmerket som naturiststrand på Miljøverndepartementets side.

theislandsinthesun.com

Andre strender for naturister.

Nettstedet til avisen El Diario ramser også opp en rekke andre strender som er egnet for naturister.

Playa Güi-Güi, en nydelig strand på vestkysten kun tilgjengelig med båt eller via en lang sti. Dette skal være en av de skjønneste naturiststrender Gran Canaria.

El Cerrillo, Los Secos, Tasarte, Tasartico, Las Aneas og Lioguicha

NB! The Island In The Sun har, som tidligere nevnt, ikke kontrollert opplysningene om naturiststrender Gran Canaria og kan ikke gå god for om alle disse strendene passer for naturisme.

Strendene: Güi-Güi Chico (naturist), Güi-Güi Grande (naturist), Tasarte (ikke naturist), Tasartico (naturist), Aneas (naturist) og Lioguicha (naturist) i kommunen La Aldea de San Nicolás var registrert. Det ble ikke funnet informasjon om El Cerrillo og Los Secos på siden til Miljøverndepartementet.Naturiststrender Gran Canaria nord

El Confital

(Adkomst: C/ Coronel Rocha – Las Palmas de Gran Canaria) 28º 9′ 34,954″ N 15º 26′ 6,869″ W)

Den nordlige delen av El Confital er det offisielle naturistområdet i Las Palmas. Det kan være mye bølger her så vær forsiktig.

NB! El Confital er ikke anmerket som naturiststrand på oversikten til Miljøverndepartementet. Dette tyder på at den siden ikke er helt oppdatert. Deler av El Confital er naturiststrand.

Las Salinas

(Beliggenhet: GC-2; 28º 8′ 57,916″ N 15º 31′ 11,948″ W)

En steinbukt ved siden av Salinas del Bufadero, som er et saltuttak fra det femtende århundre. Det eldste på Kanariøyene og et av de fem historiske saltuttakene som er igjen på Gran Canaria .

Dette er et sted med sterke bølger, så du må være veldig forsiktig.

Nær San Felipe ligger Punta del Angosto (28º 9 ‘1,433 «N 15 ° 36’ 55,399» W), som er tilgjengelig til fots fra Las Salinas. Bading her er også ganske farlig, så du må være veldig forsiktig.

NB! Las Salinas var anmerket som naturiststrand på oversikten til Miljøverndepartementet.

Playa de La Redonda

(Beliggenhet: Calle Churruca mot El Agujero; 28º 9′ 45,687″ N 15º 39′ 30,429″ W)

Gáldar kommune har områder langs kysten hvor naturisme vanligvis praktiseres. La Redonda er et av disse stedene. Dette er ved siden av et populært surfested, Frontón, så bølgene er vanligvis ganske sterke.

Området er på knappe 45 meter og består av stein og steinblokker. I nærheten ligger Playa de La Guancha, som også besøkes av naturister.

NB! La Redonda var anmerket som naturiststrand på siden til Miljøverndepartementet.

Caletón de los Cangrejos

(Adkomst: Via stien Sobradillo fra Sardina i Gáldar, 28º 10 ‘8713 «N 15º 41’ 12,403» W)

Caletón de los Cangrejos ligger i et område med klipper og er en liten steinete bukt drøyt 50 meter lang. Som på alle strender i dette området, er det ofte bølger.

NB! Caletón de los Cangrejos var anmerket som naturiststrand på siden til Miljøverndepartementet.

Paso del Salgo

(Beliggenhet: Spasering fra Carretera del Faro, 28 ° 9 ’23 .328 «N 15º 42′ 14,115» W)

Paso del Salgo er en steinstrand hvor naturisme er normalt. Et utsatt område i forhold til bølger.

NB! Paso del Salgo var anmerket som naturiststrand på siden til Miljøverndepartementet.

Playa del Lagarto

(Tilgang fra GC-202 til fots, 28 ° 7 ’51 0,554 «N 15º 42′ 2,334» W)

Playa del Lagarto ligger ved munningen av Barranco de Simon.

Denne lille steinstranden er en av de vakreste på denne delen av Gran Canaria. Moderate bølger, men det kan være mye vind.

NB! Lagarto var anmerket som naturiststrand.

Playa de Guayedra

(Beliggenhet: GC-200; 28º 5′ 1,547″ N 15º 42′ 37,541″ W)

Guayedra er en bred strand (over 200 meter lang) hvor det er små stein og mørk sand i et historisk område.

I nærheten av denne stranden kan du se viktige rester fra den prespanske kulturen på øya. Solnedgangen på denne stranden er fantastisk.

Andre utilgjengelige strendene på kysten av Agaete er Punta Gorda, Punta Gongora, Faneroque og Sotavento (se kart).

NB! Guayedra, Punta Gorda, Faneroque og Sotavento var anmerket som naturiststrender. Punta Gongora var ikke på oversikten til Miljøverndepartementet.

Nyt Gran Canarias strender uten vått badetøy!
Linker til Naturiststrender Kanariøyene.

Hurtiglinker til de enkelte Kanariøyers naturiststrender:

Les også om etikette på naturiststrender.
Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin