Naturiststrender Fuerteventura

Fuerteventura i blanke messingen!

Når man tenker på naturiststrender Fuerteventura så ser en for seg fantastiske hvite eller gyldne strender. De er det der, men det er også andre type av strender og badeområder hvor naturisme er vanlig praksis på Kanariøyenes nest største øy. Øya med 50 km med strender. Les om Fuerteventuras naturiststrender på denne siden.

I Spania, og i flere andre land, blir det å bade og sole seg uten en tråd, naturisme, ikke sett på som noe unaturlig eller upassende. Av den grunn er det svært mange steder hvor det er aksept for denne formen for strandliv på Fuerteventura. Dette gjelder ikke bare på turiststeder, men også på plasser som egner seg kun for lokalbefolkningen.

Øya passer derfor godt for en naturistferie/nudistferie. Hvorfor ikke reise til Fuerteventura å ha en romantisk nakenferie?

Naturiststrender, nudiststrender, nakenstrender, fristrender og FKK. Det er mange begreper for strendene med nakenbading og nakensoling. Siden Naturiststrender Kanariøyene, hovedsiden til sidene om de enkelte øyer, forklarer begrepene naturist, nudist og FKK.

Fristrender

I mange land er naturiststrender, eller nudiststrender, kontrollert av en eller annen naturistorganisasjon. Man må derfor ofte betale for oppholdet eller medlemskapet.

I land hvor dette er praksis blir derfor naturiststrender uten avgift, kalt Fristrender. Altså – en fristrand er en offentlig strand for naturister hvor man ikke trenger å betale for oppholdet.

Ingen strender på Kanariøyene er avgiftsbelagt, så i den terminologien er de fristrender, men denne betegnelsen brukes ikke på øyene.

Ingen strender/badesteder på Kanariøyene har begrensninger for offentligheten.

Fuerteventura - theislandsinthesun.comSidene om naturiststrender Kanariøyene

Denne serien med sider om Naturiststrender Kanariøyene er skrevet på bakgrunn av henvendelser fra lesere, som ønsket en oversikt. Det er tatt utgangspunkt i en artikkelserie i nettutgaven til El Diario hvor naturiststrendene ble beskrevet. Mye av teksten, og kartene, er gjengitt på de etterfølgende sider.

Kartene viser hvor strendene ligger og hvordan man kommer seg dit. Eventuelle parkeringsplasser er også markert. Uten El Diario sine artikler hadde det nærmest vært en umulighet å lage disse oversiktene, siden The Islands In The Sun ikke har slik detaljkunnskap.

Miljøverndepartementets strandkatalog.

Miljøverndepartementet i Spania hadde laget en oversikt over de aller fleste strender og badeområder i sitt rike. Hver enkelt strand/badested hadde sin side som gar en mengde informasjon om den enkelte lokalitet. En strandguide/strandkatalog.

Miljøverndepartementets oversikt fant du all slags informasjon om den enkelte stranda, samt bilde, været, adkomst og alt mulig annet. De avmerker óg om naturisme praktiseres.

Dessverre er denne fantastiske katalogen lagt ned av en eller annen grunn.

Eksempel fra Miljøverndepartementets strandguide

The Islands In The Sun har sjekket strendene i oversikten til El Diario mot Miljøverndepartementets status, i forhold til om de er oppført som naturiststrender eller ikke før den ble lagt ned. Resultatet er påført som et «NB!» for hver strand på denne siden Naturiststrender Fuerteventura.

Siden til The Islands In The Sun om Strender er ikke rettet inn på naturiststrender, men på de mest brukte strender Fuerteventura og på de andre Kanariøyene.

Hvis du ikke finner opplysninger om din valgt naturiststrand på «strandsiden«, så gå inn på en nærliggende for å finne info om vær, tidevann, UV-stråling, badevannskvalitet eller hva det skulle være.

Denne nevnte strandsiden er for øvrig ment å kunne være som en app på telefonen for tilgang til alt av informasjon om Kanariøyene og strendene der.

For å lese om de enkelte øyer, gå inn i menyen øverst på siden. Hvis du ønsker mer informasjon om klimaet på denne øya, kan du gå inn på Fuerteventura Klima .FKK / Nudiststrender / Naturiststrender Fuerteventura

Siden naturisme absolutt ikke er forbudt i Spania, så kan du i teorien nyte tilværelsen uten en tråd hvor som helst. Dette er vel og merke i teorien. I praksis er det noe annerledes. Det forventes at naturister tar hensyn, og holder seg til de områdene hvor det er allment akseptert.

Like vel, på de strendene, som er allment akseptert med naturisme, er graden av tekstilløse og tekstilbekledde variabel gjennom året.

Siden det heller ikke er ulovlig å ha klær på seg på en nudiststrand/naturiststrand kan slike strender, i perioder, virke som om de ikke er for naturister.

Hensyn bør tas begge veier, og det er det mest normale. Naturister og badende med badetøy lever normalt greit sammen på disse strendene uten problemer, noe som viser innbyggernes toleranse og gjensidig respekt.

Bading i solnedgang - naturiststrender www.theislandsinthesun.com

Naturiststrender Fuerteventura – en oversikt.

Avisen El Diarios serie om nudiststrender på Kanariøyene, påpeker at øyriket leder rangeringen av nudiststrender i Spania. Eller naturiststrender om du ønsker det begrepet.

The Islands In the Sun tar forbehold om at det kan være enkelte feil i oversikten til El Diario vedrørende naturiststrender Fuerteventura, siden dette ikke er sjekket, og er noe usikker på om at antallet er overdrevet.

For å være på den sikre siden, før du stripper, så se rundt deg om nakenhet er normalt på den besøkte stranda.Naturistsrender Fuerteventura

Kart og beskrivelse over naturiststrender Fuerteventura er delt i to. Sør og nord.

Sonen Sotavento/Morro Jable/Jandía

Playa del Puerto de la Cebada.

Adkomst fra Casco de Morro Jable.

Selv om dette er en stor sandstrand (mer enn 2000 meter) så er naturistene konsentrert i vestenden. Nær begynnelsen av kaiene i havnen.

NB! The Islands In The Sun finner ingen informasjon om denne stranden. Det er mulig den har et annet navn på myndighetenes lister. Det er også mulig det menes området nord for fyret på stranden i Morro Jable.

Playa de Las Coloradas.

Adkomst via veiforbindelsen Morro Jable – Punta de Jandía. Svært nær havnen i Morro Jable.

Stranden mer enn 300 meter i lengde og en gjennomsnittlig bredde på 25 meter kombinert stein og sand. Den ligger noen kilometer fra sentrum i turistbyen Morro Jable. Til tross for nærhet til turistområdet er den hyppig besøkt av naturister, og kanskje ikke så mange andre siden det ikke er noen solstoler, dusjer, toaletter eller kiosker her.

NB! Stranden Las Coloradas var oppført på myndighetenes liste som naturiststrand.

theislandsinthesun.com

Playa Morro de Potala.

Adkomst: Grusvei fra Santa Cruz – Veiforbindelsen Morro Jable til Punta de Jandía.

Stranden er på 300 meter i lengde og en gjennomsnittlig bredde på 25. Alternerende soner med stein, mørk grus og sand i avgrensede områder.

Det er innen gangavstand fra byen Santa Cruz, i nærheten av Punta de Jandía, som har et beskjedent utvalg av restauranter og overnatting. Stranden er uten tjenester og åpen for bølgene.

NB! Morro de Potala var oppført på myndighetenes liste som naturiststrand.

Playa de Agua Cabras.

For å komme dit må man gå fra den forlatte flyplassen på Punta de Jandía, eller på stien fra Punta Salinas. Begge fra Carretera Punta de Jandía Morro Jable.

En av de store overraskelsene, på Punta de Jandía, er at det er mulig å kombinere en dag med vandring og naturisme. Belønningen for de som orker å gå er at de finner en liten bukt beskyttet av klipper, som gjør den perfekt. Avsides befolkningssentrene (nærmeste er Puerto de la Cruz) gjør det til en sann oase av ro.

Denne stranden er så bortgjemt at den ikke er med i den omfattende guiden til strendene fra Miljøverndepartementet .

Playa de Bitihondo og Playa Esquinzo.

Adkomst fra FV-2.

Svært nær Morro Jable er to andre strender hvor det vanligvis er naturister. Disse er lagt sammen for de ligger etter hverandre. Til sammen er det omlag 3 km med hvit sand og klart vann. Disse ligger ved to turiststeder med overnatting, restauranter, og strandtjenester som dusjer, parasoller og solsenger. Denne stranden deles av naturister og tekstil uten problemer.

NB! Butihondo (1.500 meter lang) var oppført på myndighetenes liste som naturiststrand. Den mente Esquinzo sto ikke på listen. Esquinzo på nordvestkysten sto oppført som naturist.

I nærheten av disse to strendene er det et interessant arkeologisk sted.

Playa de Sotavento

Adkomst: Calle Crisálida fra FV-2.

Stranden er en endeløs med hvit sand og regnes som en av de beste strendene i verden. Det er vanlig å finne naturister spredt over hele stranden, men i all hovedsak sør for hotellet Los Gorriones. Det er en vakker strand og ideell for barn. Tidevannet lager flott store innsjøer bare noen få cm dype. En av de mest imponerende strender på kysten av Fuerteventura.

NB! Sotavento var oppført som naturiststrand på myndighetenes liste. Den er 1.100 meter lang.

Playa de Cofete.

Adkomst via grusvei fra Punta de Jandía.

En paradisstrand og blant en av de beste i Spania.

Et stort strandområde som er mer enn 15 kilometer langt og helt isolert. Den ligger på vestkysten av halvøya Jandía. Her er det bare strand, ingen restauranter eller solstoler.

Den lange og dårlige adkomstveien gjør at det er få besøkende her. Du kan til tider være helt alene på denne enorme stranden.

Dette området har også blitt valgt for gjeninnføring av havskilpadder på øyene.

Det er bak denne stranden du kan finne Villa Winter.

NB! El Cofete var oppført som naturiststrand på myndighetenes liste. Den er 13.700 meter lang!

Naturiststrender Fuerteventura vestkysten og nordsiden.

Playa Ajuy

Tilgang fra FV-621 (Puerto de la Peña).

Dette er en liten bukt 300 meter lang med svart sand, som er ved den lille fiskerlandsbyen Puerto de la Peña.

En hyggelig og rolig strand som brukes av naturister og andre.

Her kan du kombinere strand, gastronomi og turisme. Dette stedet har en fantastisk fiskerestaurant, og det er ved siden av Monumento Natural de Ajuy. Dette er et geologisk frembrudd av de eldste materialer av øya, som inkluderer spektakulære grotter ned til kysten.

NB! Playa Ajuy (270 meter lang) var ikke oppført som naturiststrand på myndighetenes oversikt. Det er mulig det menes en nærliggende strand i denne oversikten (rett sør).

Playa Jarugo.

Adkomst FV-221 Puerto del Los Molinos og grusvei til Playa del Jarugo.

Dette er en liten sandstrand ofte med bølger, så det er en av de beste stedene i Fuerteventura for surfing. Vanskeligheten med tilgangen og bølgene gjør at den er lite besøkt, men det er et av de mest autentiske kystområdene på øya.

I nærheten ligger fortidsminnet Gambuesa den Jarugo, et sted de blant annet merket husdyr. Dette minnesmerke er fra før erobringen av øya og har blitt brukt opp til nyere tid.

NB! På myndighetenes nettside sto Janubio/Jarugo oppført som naturiststrand.

Playa Janubio.

Tilgang Calle Virgen de la Caridad -fra Tindaya– og tursti.

Dette er en lite kjent strand. Den er liten, men isolasjonen gjør den til et unikt sted å tilbringe en rolig dag på stranden. Vekslende gylden sand- og grusområder og små stein. Stranden er utsatt for bølger, som med alle strendene på vestkysten av Fuerteventura.

NB! Det virker til å være noe feil her. På kartverk, og på myndighetenes nettsted skal Janubio være det samme som Jarugo! Den var oppført som sandstrand med 230 meters lengde. Det er mulig de her mener en annen strand, som for eksempel Tebeto.

Naturiststrender Fuerteventura

Playa de la Concha, Playa Chica og El Charcón.

El Cotillo er et fantastisk sted for de som elsker strender. Denne gamle fiskehavnen har noen av de vakreste strendene på øya. Det vekslende landskapet med sand og knauser danner grunne rolige bukter som er ideelt for både barn og voksne.

På turiststedet har Playa de La Concha og Playa Chica «blått flagg» med tilhørende tjenester.

For å komme til Charcón må du gå/kjøre ca tre kilometer på en sandvei. Belønningen er en av de beste strendene på Kanariøyene.

NB! På myndighetenes oversikt var El Charcón (sandstrand 325 meter lang) og Beatriz (sandstrand 200 meter lang), som ligger enda litt lenger ut på sandveien, oppført som naturiststrender. Chica og La Concha var ikke oppført som naturiststrender (sandstrender 200 meter lange), men det er El Isolte (Sandstrand 75 meter lang) og El Rio (sandstrand 390 meter lang), som ligger litt mer nord.

Besøke denne delen av Fuerteventura! Det er noe du ikke vi angre på for det er en fantastisk natur i dette området.

Isla de Lobos fra Fuerteventura - theislandsinthesun.com

Corralejo – Dunas

Rett før du kommer til Corralejo fra sør kjører du forbi de store sanddynene – Dunas de Corralejo i Parque Natural de Corralejo. Her er det flere områder hvor naturisme praktiseres.

El Dormidero og Playa de Bajo Negro ved «dunasen» ved Corralejo var oppført som naturiststrender.

Nyt Fuerteventura uten en tråd!

Linker til Naturiststrender Kanariøyene.

Hurtiglinker til de enkelte Kanariøyers naturiststrender:

Les også om etikette på naturiststrender.

Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin