Naturiststrender Kanariøyene

Kanariøyene uten en tråd.

Denne siden om naturiststrender Kanariøyene er hovedsiden til de etterfølgende om naturiststrender på de enkelte Kanariøyene. Strendene/badestedene på hver øy er beskrevet, og kart er lagt inn. Så hvis du er lei av vått og klamt badetøy er dette de rette sider.

Begrepene som naturisme, nudisme og FKK vil bli forklart på denne siden.

I Spania, og i flere andre land, blir det å bade og sole seg uten en tråd, naturisme, ikke sett på som noe unaturlig eller upassende. Av den grunn er det svært mange steder hvor denne formen for strandliv fullt ut blir aksepter. Dette gjelder ikke bare på turiststeder, men også på plasser som egner seg kun for lokalbefolkningen.

Øyene passer derfor godt til en naturistferie/nudistferie.Sidene om Naturiststrender Kanariøyene

Denne serien med sider om naturiststrender Kanariøyene er skrevet på bakgrunn av henvendelser fra lesere som ønsket en oversikt. Det er tatt utgangspunkt i en artikkelserie i nettutgaven til El Diario hvor naturiststrendene ble beskrevet. Mye av teksten, og kartene, er gjengitt på de etterfølgende sider.

Kartene viser hvor strendene ligger og hvordan man kommer seg dit. Eventuelle parkeringsplasser er også markert. Uten El Diarios sine artikler hadde det nærmest vært en umulighet å lage disse sidene, siden The Islands In The Sun ikke har slik detaljkunnskap.

Miljøverndepartementet i Spania hadde på Internet en oversikt over de aller fleste strender og badeområder i sitt rike. Hver enkelt strand/badested hadde sin side som gar en mengde informasjon om den enkelte lokalitet. En strandguide/strandkatalog. Dessverre er denne fantastiske katalogen lagt ned.

På disse sidene til Miljøverndepartementet fant du all slags informasjon om den enkelte stranda, samt bilde, været, adkomst og alt mulig annet. De avmerker óg om naturisme praktiseres.

Miljøverndepartementets strandguide - theislandsinthesun.com naturiststrender

The Islands In The Sun har sjekket strendene i oversikten til El Diario mot Miljøverndepartementets status, i forhold til om de er oppført som naturiststrender eller ikke før katalogen ble lagt ned. Resultatet er påført som et «NB!» for hver strand på de påfølgende sider.FKK/ Nudiststrender/ Naturiststrender / Nakenstrender / Fristrender

Ja, det er mange begreper som går ut på det samme som nakenbading og nakensoling.

Naturisme er absolutt ikke forbudt i Spania, så i teorien kan du nyte tilværelsen uten en tråd hvor som helst. Dette er vel og merke i teorien. I praksis er det noe annerledes. Det forventes at naturister tar hensyn, og holder seg til de områdene hvor det er allment akseptert. Uro og bråk har faktisk oppstått på grunn av provokasjoner fra naturister. Et eksempel er på Canterasstranden i Las Palmas. En naturist skal faktisk kunne vise frem legitimasjon ved forespørsel fra politiet, men hvor skal de putte den?

Like vel, på de strendene som er allment akseptert for naturister, er graden av tekstilløse og tekstilbekledde variabel gjennom året og uka. Siden det heller ikke er ulovlig å ha klær på seg på en nudiststrand/naturiststrand kan slike strender, i perioder, virke som om de ikke er for naturister. Dette gjelder muligens mest i feriemåneden og helgene, siden «alle» skal til kysten for å bade og kose seg, og alle er ikke naturister..

Hensyn bør tas begge veier, og det er det mest normale. Naturister og badende med badetøy lever normalt greit sammen på disse strendene uten problemer.

Fristrender

I mange land er naturiststrender, eller nudiststrender, kontrollert av en eller annen naturistorganisasjon. Man må derfor ofte betale for oppholdet eller medlemskapet.

I land hvor dette er praksis blir derfor naturiststrender uten avgift, kaldt Fristrender. Altså – en Fristrand er en offentlig strand for naturister hvor man ikke trenger å betale for oppholdet.

Ingen strender på Kanariøyene er avgiftsbelagt, så i den terminologien er de Fristrender, men denne betegnelsen brukes ikke på øyene.

Ingen strender/badesteder på Kanariøyene har begrensninger for offentligheten.

Solstoler og måke Naturiststrender www.theislandsinthesun.com
Havtemperatur Naturiststrender www.theislandsinthesun.com

FKK – Freikörperkultur

Strender for naturister/nudister er i Europa ofte merket merket med FKK.

FKK er forkortelsen for Freikörperkutur. En bevegelse som startet i 1898 når den første FKK-klubben så dagens lys i Essen i Tyskland. Dette ble den første verdensomspennende bevegelse for naturister/nudister som startet aksepteringen av offentlig nakenhet.

Bevegelsen ble tuftet på holdningen til at en naken kropp ikke er en kilde til skam. FFK involverer ikke sex. Nakenhet i dusjer, eller i badstuer, defineres ikke som Freikörperkultur, siden det er praktisk og nødvendig.

Nakenhet på strender må ha en almen aksept, og trenger derfor ingen reserverte soner eller klubbområder i forhold til FKK, men markering er likevel ikke unormalt i svært mange land.

Adams og Evas drakt er normalen når strender er merket med FKK. Ingen klær eller badedrakter. Slike strender har derfor alltid en tekstilstrand i nærheten, men FKK er ikke en utbredt markering på Kanariøyene.

FKK

Naturisme vs Nudisme

Disse begrepene går noe om hverandre. I realiteten er det det samme. Nudisme er utledet fra det latinske ordet nudus, og naturisme er utledet av det latinske ordet natur. Natur betyr fødsel og betegner noe medfødt og naturlig.

Naturisme er for øvrig definert som en ikke-seksuell nakenkultur/livsstil hvor begge kjønn er nakne sammen.

Naturistbetegnelsen oppstod på 1960-70 tallet for man ville distansere seg fra de som feilaktig hadde blandet sammen begrepene nudisme og ekshibisjonisme.

Selv om sikkert mange vil påstå at det er en forskjell på en naturist og nudist, så er det i bunn og grunn ikke det.

De fleste foretrekker nå til dags å kalle seg naturister fremfor nudister i henhold naturistguiden.dk.
Nudiststrender/ naturiststrender Kanariøyene.

I avisen El Diarios serie om nudiststrender på Kanariøyene, påpeker de at Kanariøyene leder rangeringen av nudiststrender i Spania. The Islands In the Sun tar forbehold om at det kan være enkelte feil for dette er ikke sjekket.

Du bør se rundt deg og se hva som er normalt på den stranda du er før du blotte kronjuvelene, for det virker til at det er markert flere naturiststrender enn det i virkeligheten er.Naturiststrender på Kanariøyene

Linker til Naturiststrender Kanariøyene.

Hurtiglinker til de enkelte Kanariøyers naturiststrender:

Les også om etikette på naturiststrender.

Siden til The Islands In The Sun om Strender er ikke rettet inn på naturiststrender. Hvis du ikke finner opplysninger om din valgt naturiststrand på «strandsiden» så gå inn på en nærliggende for å finne info om vær, tidevann, UV-stråling, badevannskvalitet, eller hva det skulle være.

For å lese om de enkelte øyer gå inn i menyen øverst på siden.

Disse sidene, Naturiststrender Kanariøyene, er opprettet etter forespørsel fra lesere, som nevnt over. Hvis du har forslag til korreksjoner, eller forslag til andre sider og temaer, så ta kontakt med oss via fanen Kontakt i menyen øverst.

Nyt solen og badelivet uten klær på Kanariøyene, så slipper du klamt og vått badetøy!Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin