La Graciosa

La Graciosa – Den minste bebodde Kanariøya

La Graciosa går livet rolig. Det eneste du merker her at det er en ferge som kommer og går med turister og lokalbefolkning, men dette er ingen bilferge.
Bruken av biler er strengt regulert. Veiene her er heller ikke tilrettelagt for biler for det finnes ikke asfaltveier rundt på øya. Kun sandveier.

Det er noen butikker, helsesenter, skole, apotek, havn, torg og barer og restauranter.

Grunnen til at turister kommer hit er roen og de fantastiske strendene. Faktisk kommer det i størrelsesorden 25.000 turister årlig. Det er flott å gå turer og nyte tilværelsen her, i det fantastiske klimaet. Dette har ført til at La Graciosa nå lever av turister og fiske.

La Graciosa – den 8. Kanariøya

La Graciosa ble i juni 2018 anerkjent som den 8. bebodde Kanariøya, og ikke bare som en del av naboøya Lanzarote. Denne anerkjennelsen fører til at La Graciosa vil ha et eget budsjett med delvis administrativt selvstyre, men vil fortsatt være en del av kommunen TeguiseLanzarote. Øya skal ikke ha et eget valgt øyråd (administrasjon), som de større øyene har. På hvilken måte de vil administrere sitt budsjett på en trygg måte er foreløpig noe uklart.

Kommunikasjon og turisme på La Graciosa

Fergen til La Graciosa går fra Orzola nord på Lanzarote, og tar rundt 35 minutter noe avhengig av været. Det bor ca 700 på øya.

Det er to landsbyer, Caleta de Sebo og en «ferieby» Casa de Pedro Barba. De vanlige turistene kommer Caleta de Sebo og tilbringer tiden i landsbyen og strendene vestenfor, Playa de la Cocina. Det er også en campingplass uten særlige fasiliteter på Playa del Salado.

Hvis du ønsker informasjon om strendene på Kanariøyene vedrørende:

  • Sikkerhet og flaggmerking
  • Blått flagg
  • UV-indeks
  • Oversikt over strendene med siste registrering av tilstand og kvalitet på vannet
  • Værmeldinger
  • Tidevann
  • Vind
  • Varslinger for regn og skyer

Gå til siden Strender Kanariøyene.  NB! På La Graciosa er det ikke badevakter eller flaggmerking

Geografi

La Graciosa er en tørr øy nord for Lanzarote, og den minste bebodde øya blant Kanariøyene i Makaronesia. 8 km lang og 4 km på det bredeste, og ca 29 kvadratkilometer stor. Det finnes ikke naturlig vannkilde på øya, men fra 2001 har de fått avsaltet havvann pr rør fra Lanzarote.

Høyeste fjellet, Agujas Grandes er på 266 m, og ikke høy nok til å «produsere» mye nedbør.

Øya er vulkansk, som de andre øyene, og inngår i det som kalles Chinijo Arkipelet Nasjonal Park (Parque Natural del Archipiélago Chinijo). se Chinijoøyene for å lese om de andre i området.

Øya La Graciosa på Kanariøyene, må ikke forveksles med Graciosa på  Azorene.

Det mest riktige kartet for Kanariøyene finner du på linken her til Kart Kanariøyene!Bilder av og på La Graciosa

Oversiktsbildene under er tatt fra Lanzarote.

La Graciosa La Graciosa strandliv La Graciosa strender La Graciosa bebyggelsen La Graciosa fra Lanzarote La Graciosa havneområdet La Graciosa fra Lanzarote

Hvis du liker sidene våre, så hadde vi satt stor pris på om du likte de på Facebook, Twitter, G+1 og Pin it. Det gir oss motivasjon til å jobbe videre.
Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin