Valsequillo

Valsequillo – mandeltrær, jordbær og hester

Det er hit til Valsequillo du drar for å se Mandeltreblomstringen, og siden Kanarierne er eksperter i å lage fester for alt mulig, så har de så klart en fest for dette også. Almendro en Flor (i januar og februar når mandeltrærne står i blomst).

De har forøvrig også en annen fest som er spesiell, og det er Fiesta del Caballo (hestefestival) den avholdes 1. mai. Den har sannsynligvis sitt utspring i at Kavalerihovedkvarteret lå her før.


Gran Canaria Øst Mandeltreblomstring Valsequillo

Området er også kjent for gastronomien sin, særlig for sine tradisjonelle ostespesialiteter, viner, jordbær, mandler og andre landbruksprodukter. Dette kan best kjøpes på søndagsmarkedet.

Ta turen til denne innlandskommunen uten kyststripe, med i underkant av 10.000 innbyggere og som ligger mellom 300 og 1.800 moh. Hovedstaden, Valsequillo, ligger på 574 moh.

En annen viktig landsby her er Tenteniguada. I dette distriktet, ved foten av Roque del Saucillo er det huler fra før erobringen. Og så finner vi Las Vegas her da. Uten noen som helst sammenligning forøvrig. Det finnes ikke ett eneste kasino i denne huskynga 🙂

Gran Canaria Øst ValsequilloLenker til nyttig informasjon.

 • For informasjon om geografi, administrasjon, opplevelser, aktiviteter, strender, shopping med kart, markeder og klima, gå til siden Gran Canaria.
 • Dypere informasjon om klimaet på Kanariøyene finner du her.
 • Informasjon om østside av Gran Canaria finner du her.

Naturområder i Valsequillo

Valsequillo har noen virkelig nydelige områder som la cabecera de la Caldera de Tenteniguada med sine fjell, el Barranco de los Cernícalos som strekker seg fra La Caldera de los Marteles til distriktet Lomo Magullo. Det som virkelige er interessant i denne «kløfta», er dens høye økologisk verdi, og at det i skråningene finnes de beste ville oliventrærne på øya, samt at det i bunnen renner vann gjennom hele året. Dette området er godt egnet for fotturer.

Et annen naturhøydepunkt er La Caldera de Los Marteles. Det er et elliptisk krater 500 meter i diameter og 80 meter dyp. Dette krateret danner et lukket vannskille. Det er både et jordbruksområde og beiteområde for storfe.

Gran Canaria Øst valsequillo

Andre flotte utsiktspunkter i kommunen er: Montaña de El Helechal eller Mirador del Helechal (hvor fra du ser ut over jordbæråkrene og blomstene), Calle El Sol, Lomo del Fregenal, Huertas de Sardina, og fler til.Byen Valsequillo

Det er vel verdt å ta turen inn mot øyas sentrum på Gran Canaria Øst for å besøke den pene landsbyen/hovedstaden i kommunen. Det historiske sentrum, og det omliggende nabolaget, forteller mye om regionens historie.

Severdigheter

En spasertur gjennom byen Valsequillo tar deg til gågaten i byen, hvor det er flere attraksjoner.

Du kan se Iglesia de San Miguel Arcángel som ble bygget mellom 1903 og 1923 på et sted det tidligere var kirkegård. Alteret er fra begynnelsen av 1670-åra. Skulpturen San Miguel Chico stammer fra det syttende århundre; og den store San Miguel Archangel (1804), av den kanariske skulptøren Luján Perez, er kjent for å være den eneste engelen som har en hund ved føttene sine.

Det er også verdt å merke seg den korsfestede Kristus (1801) av samme kanariske skulptør. I tillegg til skulpturer, har sognekirken også noen flotte malerier, blant disse er bildet av St. Jerome.

Du kan også se det tidligere Cuartel de Caballería de Colmenar (kavalerihovedkvarteret) her.

Turister kan også besøke El Colmenar Barracks (1530). Rundt i dette området er det flere bygninger i forbindelse med forsvaret. I dag er dette en av de viktigste historiske plassene i Valsequillo og det er erklært av kulturell interesse av regjeringen på Kanariøyene.

Det kommunale bibliotek Benito Perez Galdos har flotte treutskjæringer.

Gran Canaria Øst Valsequillo Gran Canaria Øst Valsequillo

Lokale fester

 • Ruta del Almendrero en Flor, den 2 til 10 februar.
 • Luis Verde, 20. april til 3. mai.
 • Ntra. Sra. de Las Vegas, Las Vegas, 4. til 17 mai.
 • Tecén, 9. til 24. mai.
 • Fiesta de la Virgen, San Roque, 11. til 17 mai.
 • Lomitos de Correa, 25. mai til 7. juni.
 • Lomo Fregenal-Los Arenales, 6. til 14. de juni.
 • San Juan Bautista, Tenteniguada, 8. til 28 juni.
 • La Cantera, 29. juni til 5. juli.
 • La Guinda, El Rincón, 6. til 19 juli.
 • La Cosecha, Era de Mota, 20. juli til 2. august
 • San Roque, 3. til 23. august.
 • El Cristo, La Barrera, 24. august til 8.september.
 • San Miguel Arcángel, Valsequillo, 9. september til 4. oktober.Handel i Valsequillo

Den gamle bydelen i Valsequillo fortjener en spasertur gjennom de viktigste gatene, der de fleste av butikkene i byen ligger. Men hvis du er interessert i å kjøpe det tradisjonelle håndverket fra Valsequillo, har du muligheten til å gå til de verksteder hvor du kan se in situ arbeidet til håndverkerne, og hvis ønskelig, kjøpe noe. Det er mye fint håndverk. Det er også en en rekke tradisjonelle ost og honning-produkter samt vin, som er tilgjengelig fra produsentene i kommunen.

Dessuten kan du ta en spasertur gjennom markedet, som er i sentrum av den gamle byen hver søndag, for å kjøpe ferske lokale råvarer.

Gastronomi i Valsequillo

Grillet kjøtt er en av de mest spiste rettene i Valsequillo. Stekt ribbe, grillpølser, pølser og poteter med mojo saus.

I Valsequillo kan du også få et rikt utvalg av kanarisk mat, slik som stuinger, buljonger, garbanzadas, gofio, og lokal ost. Det er gode restauranter med høy service og kvalitetsmat.

Ferske landbruksprodukter og utsøkt mat i sjarmerende landlige omgivelser – det er Valsequillo!

Gran Canaria Øst gofio valse Gran Canaria Øst mat valsequilloHvis du liker sidene våre, så hadde vi satt stor pris på om du likte de på Facebook, Twitter, G+1 og Pin it. Det gir oss motivasjon til å jobbe videre.
Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin