Santa Lucia

Santa Lucia – nabokommunen i øst for turistdestinasjonene i sør 

Santa Lucia er kommunen nordøst for turistkommunen San Bartolomé de Tirajana på vei mot flyplassen. «Hovedstaden» heter også Santa Lucia og ligger langt fra kysten, men det meste av offentlig virksomhet finner du i Vecindario.

Ut over dette er dette en smal kommune på Gran Canaria Øst, og et tynt stykke av kaka Gran Canaria, for å si det slik.

I denne kommunen ligger først og fremst byen Vecindario, som er en stor by med alt, Pozo Izquierdo surfeparadis (det er her VM i vindsurfing blir avholdt hvert år i juli, og det er her det Internasjonale senteret for vindsurfing holder til), El Doctoral og Sardinia med hesteveddeløpsbane.

Lenker til nyttig informasjon.

  • For informasjon om geografi, administrasjon, opplevelser, aktiviteter, strender, shopping med kart, markeder og klima, gå til siden Gran Canaria.
  • Dypere informasjon om klimaet på Kanariøyene finner du her.
  • Informasjon om østside av Gran Canaria finner du her.Santa Lucia -byen

Dette er en liten og svært sjarmerende by oppe i høyden på Gran Canaria Øst. Det er trivelig gammel bydel her, og noen hyggelige restauranter.

Når man hører navnet på kommunen og byen tenker man så klart på julefeiring. Det gjør sikkert kanarierne også, for Santa Lucia-dagen feires naturlig nok her. De har et samarbeid med Svenskene, må vite. Det er Santa Lucia opptog på IKEA den dagen med Svenske barn.

  • Santa Lucia, Gran Canaria

La Fortaleza

Gran Canaria Øst La Fortaleza, Santa Lucia
La Fortaleza, Santa Lucia

Et stykke før du kommer til byen Santa Lucia, på veien fra Vecindario, ligger det et gammelt huleområde fra før-spansk tid. Det ligger i utkanten av en liten oase, med palmer, hus og en liten koselig restaurant.

Bortenfor restauranten ligger et moderne senter for det arkeologiske området, hvor du kan lære om historien og det de har funnet. La Fortaleza er et av de viktigste arkeologiske områdene. Det består av tre store fjell, Fortaleza Grande, Fortaleza Chica og Titana. I dette området er det en mengde huler fra den gamle tiden. Det sies at det var her hendelsene den 29. april 1483 fant sted. På denne dagen overga urbefolkningen seg til de Kastiljanske troppene, og lederne Bentejul og Tazarte kastet seg utfor klippene. Om det er riktig eller ei, så er det i hvert fall påvist at det har bodd folk i disse hulene fra minst år 1200.

  • La Fortaleza, Santa Lucia, Gran Canaria, Kanariøyene
    La Fortaleza. hvis du ser nøye etter så ser du en rekke huler.Vecindario

Hvis du vil på shopping og holder til på sørkysten, er dette den nærmeste store byen du kan reise til. Her er det alt, og de har alt.

Fra turismens barndom har det gått busslaster hit med folk på handletur. Den gangen var det den utrolig lange handlegaten som var trekkplasteret, men i dag har de også et stort kjøpesenter. Dette ser du fra hovedveien, og det heter Atlantico. Her kan kortet ditt gå varmt!

Vecindario er ikke den peneste byen på Gran Canaria Øst, med få, om noen, arkitektoniske perler, selv om det er både parker og lekeplasser for barn. Dette har de tatt notis av. Det er store tiltak på gang for å gjøre den flottere. Dette merkes hovedsakelig i den utrolig lange hovedgata, som har fått en forskjønning, med noe gågate og mange uteserveringer. Likevel er det nok alle butikkene som trekker mest fremfor skjønnhet.

En av bakdelene med Vecidario er at den ligger på den vindfulle østkysten. Det er jo derfor at vindmøllene er plassert i dette distriktet, men er det vindstille her så blåser det normalt i sør.Hvis du liker sidene våre, så hadde vi satt stor pris på om du likte de på Facebook, Twitter, G+1 og Pin it. Det gir oss motivasjon til å jobbe videre.Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin