Ingenio

Ingenio en av de skjulte perlene på østkysten av Gran Canaria.


Ingenio er kommunen du lander i når du kommer til Gran CanariaDet er bare nesten sant, for flyplassen ligger i to kommuner. Ingenio og Telde.
Dette er en smal kommune som går fra havet og opp i landet. Det bor rundt 30.000 her og arealet er på 38,15 km2.

Ingenio ligger mellom ravinene Barranco de Aguatona i nord, og Barranco de Guayedeque (dit man ofte drar for å se på hulehus) i sør.

Kommunene Ingenio har to historiske bydeler. Det er Plaza de la Candelaria i byen Ingenio og i byen Carrizal.

Kommunen er også vertskap for en internasjonal Folklore festival, som har musikkgrupper fra «hele» verden, inkludert Mexico, Colombia, Romania, Russland og Uganda.

Lenker til nyttig informasjon.

  • For informasjon om geografi, administrasjon, opplevelser, aktiviteter, strender, shopping med kart, markeder og klima, gå til siden Gran Canaria.
  • Dypere informasjon om klimaet på Kanariøyene finner du her.
  • Informasjon om østside av Gran Canaria finner du her.

Byen Ingenio

I dag er denne kommunen på Gran Canaria Øst hovedsakelig et landbruksområde med tomater som hovedavling.

I det 16. århundrede, derimot, var byen Ingenio et velstående sukkerraffinerisenter, og man kan fortsatt i dag se restene av en gammel sukkerrørpresse på østsiden. Det er herfra byen også har fått navnet sitt (Ingenio betyr sukkermølle).
Det byen Ingenio er mest kjent for i dag er broderiene og Museo de Piedra y Artesanía (stein- og håndverksmuseum).

Dette museet viser keramikk, kurvfletting og landbruksutstyr, i tillegg til en samling av steiner og mineraler. Det er også en broderiskole der, hvor besøkende kan se hvordan de fine broderiarbeidene blir laget.

  • Ingenio, Gran Canaria
Plaza de la Candelaria

Den attraktive Plaza de la Candelaria, med moderne fontener og omgitt av vakre gamle hus med trebalkonger og rådhuset, utgjør omgivelsene for den imponerende Iglesia de Nuestra Señora de la Candelaria. Denne kirken i kolonistil, som har bilder av skytsengelen til øygruppa – Virgin de la Candelaria, har to tårn og en hvit kuppel, og kan sees på lang avstand. Kirken ble bygget i 1901 på restene av et kapellet, som sto der tidligere. Altertavlen er Neo-Gotisk. Kirkeklokken er laget på, og donert av Cuba i 1820.

Gran Canaria Øst Ingenio Kirken

Gran Canaria Øst Ingenio Kirken interiør

Gran Canaria Øst Ingenio

Ved siden av torget ligger Parque de Lectura Francisco Tarajano. Parken viser historien til byen. Her kan du spasere i fred og ro, eller bare hygge deg og slappe av.

Det er også flere skulpturer i byen. En av de mest kjente er «Las Lavanderas», som viser to kvinner som vasker sitt tøy. Skulpturen er en hyllest til kvinnene i deres daglige arbeid.

Gran Canaria Øst Ingenio, Gran Canaria

I byen kan du også se la Casa del Reloj som eies av Heredad Acequia Real de Aguatona. Det var her bøndene gjorde sine avtaler om kjøp av vann til sine avlinger før i tiden.

Kanariøyenes høyeste palme?

I Néstor Alamo-parken, kan du se Kanariøyenes høyeste palme. Den er 30 meter høy!

Gran Canaria Øst Ingenio høyeste palme

Gran Canaria Øst Ingenio høyeste palme Gran Canaria

Carrizal i kommunen Ingenio

Kirken i Carrizal, og den gamle bydelen rundt, men blant annet «Casa del Obipo», regnes for å være den eldste sivile infrastruktur på øya. Den første biskopen, Don Diego de Muro, slo seg ned her i 1496.

Gran Canaria Øst kirken i Carrisal

Gran Canaria Øst Kirken i Carrisal

Gran Canaria Øst Ingenio Kirkeplassen i CarrisalStrendene

Kysten av Ingenio har to strender. Den mest populære er Playa del Burrero , og det er en liten strand, 500 meter lang og med sand, som er egnet for surfing. Dette fordi det oftest er bølger og vind der.

Handel i Ingenio

Ingenio er høyborgen for håndtverk på Gran Canaria. Dens berømmelse og flotte håndverk tiltrekker seg besøkende og handlende. Det er blant annet keramiske gjenstander det går mye av.

Det lages også moteklær her, Calada, med oppvisning på moteshow. Man kan også få kjøpt fargerike tepper og sengetepper, gardiner og andre nyttige tekstiler.

Dette har ført til at Ingenio har etablert en kommunal håndverks-workshop, et sted de åpner sine dører for visning av de ulike håndverk, som lages i distriktet.

De har også keramikk-kurs, og andre kurs, hvor håndverkerne, samt alle som er lærevillige, kan lære og øke sin kunnskap om leire.

På håndverksmuseet kan du få kjøpt keramikk. (Se over om byen Ingenio.)

Gastronomi i Ingenio

Husdyrhold og jordbruk har ført til at det også i denne kommunen, har utviklet seg lokale spesialiteter.

Det er retter av geitekjøtt, stekt gris akkompagnert av kanariske poteter med mojo og kikerter, fersk pølse og utsøkte lokale oster. De har også et tradisjonelt lokalt brød, pan de puñosom er kjent over hele øya.

Dette brødet er og inkludert i en av de mest populære rettene fra El Carrizal. «La sopa de la Virgen» – en rett som ofte blir spist på søndager og helligdager. Den består av oksekjøtt, brød, kikerter, egg, poteter og urter.

Gran Canaria Øst mat ingenio

Det er en rekke restauranter i Ingenio hvor du kan bestille, ikke bare tradisjonell mat, men også et bredt utvalg av andre retter.

Hvis du liker sidene våre, så hadde vi satt stor pris på om du likte de på Facebook, Twitter, G+1 og Pin it. Det gir oss motivasjon til å jobbe videre.Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin