Agüimes

Agüimes – Handel, industri, havn, huleboliger, krokodiller og trivelige byer.

Agüimes er kommunene nord for Santa Lucia på Gran Canaria Øst. Den går nesten i ett med nabokommunen.

Det første inntrykket du får er handel og industri, men det er så mye mer en det. Både innover i kommunen og ute ved havet.
«Hovedstaden» ligger også her oppe i fjella, som i mange kommuner på Kanariøyene, og har samme navn som kommunen, eller omvendt.

Det er etablert mye industri i kommunen og det er bygget en ny havn, som åpnet i 2007. Det er faktisk også etablert et Kanarisk/Norsk firma i havneområdet, som driver med undervannsoppdrag.

Oppover i dalen Barranco de Guayadeque ligger det mange hus inne i fjellet. Hulehus. Det er også en kirke og to restauranter, som er inne i huler. Absolutt verdt et besøk.

Vær klar over at det er ikke bare her at folk bor i huler. Det er en relativ normal boform fra gammelt av, og det ser du rundt på hele øya.

Gran Canaria Øst huler Gran Canaria Øst

På kysten i denne kommunen er også vindsurfing og dykking viktige aktiviteter.

Hovedområdet for dykking foregår i området El Cabrón i nærheten av Arinaga. Dykking her omfatter opplevelser som vulkanske skjær, noen grotter og buer, tropiske fisk (alt fra små sjøhester til hai) og mye mer.

Lenker til nyttig informasjon.

  • For informasjon om geografi, administrasjon, opplevelser, aktiviteter, strender, shopping med kart, markeder og klima, gå til siden Gran Canaria.
  • Dypere informasjon om klimaet på Kanariøyene finner du her.
  • Informasjon om østside av Gran Canaria finner du her.

Krokodilleparken i kommunen Agüimes

I Parque de los Cocodrilos er det en dyrehage med krokodiller og velutdannede papegøyer.

Krokodilleparken har Kanariøyenes største, og mest unike, samling av krypdyr. Blant annet det er rundt 300 Nilkrokodiller, hvorav en av dem er ca 5 meter lang.

Her kan du også se tigere, slanger, papegøyer og mye annet.

Dette er egentlig et senter hvor denne typen dyr blir plassert. De som er funnet, beslaglagt, blitt for store for eierne og alle andre uheldige omstendigheter, havner her. Parken har både krokodille- og papegøyeshow.

Billettinntektene går til stell og foring av dyrene.

Krokodilleparken Agüimes Gran CanariaAgüimes – byen

Agüimes er en flott liten by på Gran Canaria Øst. De har også en godt bevart gammel bydel fra middelalderen, med trange gater og og vakre hus, ofte i fargene oker eller terrakotta. Denne delen av byen ligger på venstre hånd når du kjører oppover. Det er en flott kirke her, eller basilika, med tre skip, som erklært som historisk monument. Det er et av de beste eksemplene på den Kanariske nyklassiske arkitekturen. Området rundt kirken har også små torv med koselige restauranter. En tur opp hit anbefales.

  • Agüimes, Gran Canaria

Arinaga

Arinaga er en by ved kysten til kommunen Agüimes. Det er en pen by med en flott strandpromenade med gode restauranter, og utsmykket med noen artige fiskeskulpturer.

Fra moloen, og det naturlige havbassenget, er det et yrende liv av badende og folk med fiskestang. Ta en tur og spaser langs havet på en fin dag. Husk at hvis det blåser i sør, kan det være vindstille i dette området. Arinaga har en lang og flott strandpromenade!

  • Arinaga, Gran Canaria

Gran Canaria Øst Arinaga strand Gran Canaria Øst Arinaga strand
Hvis du liker sidene våre, så hadde vi satt stor pris på om du likte de på Facebook, Twitter, G+1 og Pin it. Det gir oss motivasjon til å jobbe videre.Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin