Santa Brigida

Santa Brigida – Vin og grønn natur.


Santa Brigida er en av de grønne og frodige kommunene nord på Gran Canaria.

Her finner du og et stort krater i nærheten av Bandama, og et flott utsiktspunkt på en av toppene.

  • Santa Brigida, Gran Canaria

Santa Brigida er virkelig en av de grønne perlene på Gran Canaria Nord.

Denne kommunen ligger ikke langt fra hovedstaden Las Palmas (13 km), så mange av de som bor her jobber der. Det er ca 19.000 innbyggere.

Det ligger en flott golfbane og et rideanlegg i Bandama.Severdigheter i Santa Brigida

Bandama Caldera, hvis navn kommer fra Daniel Van Dame, flamsk kjøpmann i det syttende århundre.

Dette krateret har oppstått etter en vulkansk eksplosjon. Det er restene etter den siste aktive vulkanen på Gran Canaria. Krateret er ca 1 km i diameter og ca 220 meter dypt. Det går en tursti ned i krateret som du vil bruke ca en halv time på å gå. Noe mer slitsomt opp siden det er bratt. Krateret når en høyde på 569 moh, og den høyeste toppen nær ved, Pico de Bandama, er på 1.000m. Det går en vei opp hit, og det er et fenomenalt utsiktspunkt. Hit må du dra! Herfra ser du krateret, det frodige omlandet, Las Palmas og østkysten.

Arkeologiske steder. I dalene La Angostura og Las Meleguinas kan du se flere spor etter urfolket, huler og stier.

På den arkeologiske plassen El Tope, funnet i 1988, kan du se restene av et gravsted for disse, og keramikk.

I vulkanveggen i det samme området ble det i 1933 funnet 37 huler, Cueva de Los Frailes.

Monte Lentisca er et området preget av en overflod av en rekke vekster. Trær og planter, Mocanes, jordbær, dragetrær, oliventrær, einer og så videre, som igjen har resultert i forskjellige navn i området. Denne skogen er redusert på grunn av den store utplantingen av vinstokker.

Vin fra Santa Brigida

Santa Brigida tilbyr en annen stor attraksjon for besøkende: Wine Route Los Lagares har første stopp for denne vinturen her i området, nær Bandamavulkanen. Det er totalt syv vinprodusenter der.

I dette området finner du en herregård i tradisjonell kanarisk stil, og svært nært finner du La Cruz del Inglés, på grensen mellom kommunene Santa Brigida og Las Palmas.

Turen fortsetter langs Caldera de Bandama. Hvis du tar hovedveien til Monte Lentisca, så kan du kan du smake på de berømte vinene del Monte, hos en av de lokale vinprodusentene.

Gran Canaria her en lang tradisjon for vinproduksjon. Det produseres mye unge viner: rød , hvit, fruktig og veldig aromatiske. Alle av god kvalitet. Gode viner herfra blir merket med opprinnelsesbetegnelsen Gran Canaria.

I Santa Brigida finner du Casa del Vino de Gran Canaria. En renovert bygning som tilbyr smaksprøver av et bredt utvalg fra Gran Canaria. Det blir også forklart om vinproduksjonens historie, og eksporttradisjonen.
(Casa Museo del Vino: Adresse: C / Calvo Sotelo 26. 35300 – Santa Brigida)

Handel

Hver lørdag og søndag morgen i byen Santa Brigida, åpner landbruks og håndverks markedet. Her kjøper lokalbefolkningen, og besøkende, landbruksprodukter, ost, brød, artisanal syltetøy og honning, samt kaker.

Men i Santa Brigida lager de også leirpotter og andre boller. Det er i La Atalaya mesteparten av keramikken blir laget. I det historiske sentrum av dette området av Santa Brigida, kan du besøke la Casa Alfar de Panchito og el Centro Locero de La Atalaya, som tar for seg denne tradisjonen, og tilbyr de besøkende en kulturell attraksjon.

I Santa Brigida er de også kjent for bygging av strengeinstrumenter: timples, gitarer, mandoliner, etc. De bygges av forskjellige tresorter slik som valnøtt, appelsin og rosentre.

Det produseres også broderier og sopelimer av palmeblad. (Sistnevnte er mye i bruk)

Gastronomi i Santa Brigida

I Santa Brigida, som i mange andre byer i det indre av øya, er kanariske gastronomi veldig til stede. Det er grillet kjøtt, vegetabilske stuinger og utsøkte viner. Santa Brígida tilbyr noen av de beste vinene i regionen og på øya.

Men i Santa Brigida er det også karakteristiske produkter som honning, syltetøy, frukt og bakverk.

Og til dessert –  de berømte marsipankakene!

Noen hurtiglenker:

  • For informasjon om Gran Canaria vedrørende geografi, administrasjon, opplevelser, aktiviteter, strender, shopping med kart, markeder og klima, gå til siden Gran Canaria.
  • Dypere informasjon om klimaet på Kanariøyene finner du her.
  • Informasjon om nordsiden av Gran Canaria er her.Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin