Gran Canaria Nord

Den grønne nordsiden

Gran Canaria Nord er totalt forskjellig fra kysten i sør for dette er en grønn og frodig side av øya, og det er her du finner hovedstaden, Las Palmas.

Vannet du kjøper på flaske, eller dunk, kommer også ofte fra denne siden av øya.

Det er naturligvis en forklaring på at det er en grønn side. Klimaet er normalt svært annerledes enn i sør, så ikke dra opp dit fra sør i kortbukser og sandaler hvis du ikke vet at været og temperaturen tilsier at det er passende. Det kan være både regn, kaldt og overskyet, når det i sør er sol og sommer.

Det er ikke uten grunn at GC-1, fra Las Palmas til sør, har mye trafikk i helgene. «Nordboerne» vil også til den siden med bedre klima.

Likevel, ikke la det skremme deg for turer opp dit til kommunene og byene i nord, for da går du virkelig glipp av Gran Canaria. Skal du oppleve øya må du opp hit, og vil du til en storby, som Las Palmas faktisk er, så har du ikke noe valg.

Las Palmas Gran Canaria theislandsinthesun.comTurismens vugge.

Det var forøvrig til Las Palmas de første turistene kom, for selv om det er et annet klima der enn i sør, så er det tross alt vesentlig bedre enn i nord-Europa om vinteren. Sørsiden av Gran Canaria var heller ikke bygd ut for turisme på den tiden, og byen hadde, og har, flotte fristende strender.

Senere, når sørsiden ble bygget ut, kom masseturismen virkelig igang.

Gran Canaria Nord omhandler kommunene:

La Laguna Valleseco Gran Canaria nord - theislandsinthesun.com

Nyttige linker:

  • For informasjon om Geografi, Opplevelser, Aktiviteter, Strender, Shopping med kart, Markeder, Klima se siden Gran Canaria.
  • Mer om klimaet på Kanariøyene finner du her
  • Kanariøyenes historie er her.

Kart Gran Canaria

Kommunekart Gran Canaria. NB! Det har kommet nye veier etter at kartet ble tegnet. Se Google-kartet under for mer riktig informasjon om veier.

kommunekart_gcFølg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin