Aktiviteter Gran Canaria

Den ultimate aktivitetsguiden!

Her følger den komplette guiden over aktiviteter på Gran Canaria! Hvis du lurer på hva du skal finne på under oppholdet i Syden, har du kommet til rett nettsted. The Islands In The Sun gir deg en mengde informasjon om Kanariøyene og de andre øyene i Makaronesia.

Internetts mest komplette guide for hva man kan gjøre på Gran Canaria kommer her!

Hvis du vil utforske de enkelte kommunene før du drar på tur, gå til menyen over og let deg frem til ditt mål. Alle lenker i teksten under er til mer informasjon, veibeskrivelse eller kartvisning. Det anbefale på det varmeste at lenkene følges for å få den komplette informasjon!

(Bare for at det skal være helt klart – vi er ikke sponset av noen av bedriftene under, det er kun ved trykk på lenkene til Google Ads. at det kommer inn noen ører. Det bukkes for slike klikk!)

Dette stykket er svært langt for det er utrolig mye du kan gjøre på denne fantastiske øya. Da er du advart 🙂 For at du skal slippe å lete for mye er det hurtiglenker litt lenger ned.

Aktiviteter

Det er nesten ikke ende på ting man kan se og gjøre på Gran Canaria. I tillegg til strandliv, turgåing, uteliv og dans har øya mye mer å by på. (Les om Gran Canaria på linken over!)

Her kommer den ultimate aktivitetsguiden. Hvis du ikke finner noe her så …., eller så må vi ha glemt noe. 🙂 Tror det meste er omtalt bortsett fra spilling av Ludo og Kinasjakk. (Ja, da var jo det nevnt også.)

Her er noen hurtiglenker til noe av stoffet under hvis du ikke gidder å bla:

Strender, Bassenger, Badeland, Vannsport, Yellow Submarine, Poema del Mar, Båtturer og Cruice, Palmitos Park, Krokodilleparken, Sioux City, Kamelridning, Quad, Ridning, Sykling, Tennis, Golf og minigolf, Fotball og annen idrett, Gokart, Holiday World Maspalomas med bowling/dart/tivoli/mat, Angry Birds, Fly (sveving i lufta), Paintball, Bussturer, Bytur, Gåturer, Sol- og stjernekikking, Botanisk hage, Kaktuspark, Museum, Kunst, Kaffeplantasje, Bilturer, Huler, Kirker/Gravplasser, Vin/brennevin, Spa, Show/musikk, Kino, Fester, Shopping, Markeder, For nordmenn, Sjømannskirken , Kasino og spill, Hva skjer og litt til.

Først litt om bading.

Stranden i Tauro Gran Canaria Sør Aktiviteter Gran Canaria - bading

Først og fremst – hvis du velger stranda, så bør du lese denne siden med en mengde informasjon om strandliv og sikkerhet. Det er for øvrig internetts mest utdypende side om strender på Kanariøyene. De fleste kommer tross alt til Gran Canaria, og de andre Kanariøyene, for å nyte sol og badeliv.

Siden om Strender Kanariøyene omhandler:

 • Sikkerhetsinformasjon
 • Tidevann og strømmer. Viktig – les om Rip-strømmer!
 • Blått flagg
 • Oversikt over strender og vannkvalitet
 • Miljøverndepartementets strandguide/strandkatalog. Hurtiglink til Strandkatalogen.
 • Værmeldinger
 • UV-indeks
 • Vind

Noen av de beste strendene på Gran Canaria er:

 • Canteras i Las Palmas
 • Anfi del Mar (kunstig),
 • Amadores (kunstig)
 • Playa Del Inglés og Meloneras
 • Puerto Rico-stranda
 • Stranda i Puerto Mogan
 • Patalavaca
 • Strendene i Arguineguin. Den ene av disse ble oppgradert og åpnet i 2022
 • Playa de Melenara (Telde)
 • Playa de Aguaduce ved Tufia nord for flyplassen.
 • Playa del Hombre og Playa de la Garita ved La Garita ute ved kysten for shoppingområdet La Estrella.
 • Playa de Güi-Güi ligger på vestkysten og er enklest å komme til med båt.
 • Det er også en rekke andre strender av ulik kvalitet og fremkommelighet, og en del steinstrender (rullestein). Vær oppmerksom på at Kanarierne elsker å dra på stranda. Kvaliteten betyr lite for dem, virker det som, for de slår seg ned på de merkeligste steder langs sydkysten. Deres store utfluktsdager er naturligvis i helgene og de øvrige fridagene, som det er mange av. Da tar de med seg hele familien (ung som gammel) og bekjente, sine parasoller og stoler, bord og kjølebager og nyter livet hele dagen. De er virkelig eksperter!
Playa Las Marañuelas Arguineguin
Playa Las Marañuelas Arguineguin på en fridag.

Bassenger

Basseng gran Canaria Aktiviteter Gran Canaria

Hvis det ikke er basseng på hotellet eller til leiligheten der du bor, men det hadde fristet med en dag ved et basseng, så har du muligheter til det flere steder. Det er beach clubbs som har bassenger, restauranter og spa flere steder på kysten. Det kan nevnes:

Du må riktig nok betale for å bruke disse klubbene, men du får også mulighet til å nyte både mat og drikke ved solsenga. En dag i luksus!

Hvis du bor i nærheten av et hotell går det jo også an å spørre i resepsjonene om du kan bruke poolbaren og bassenget. Man kan jo ikke få annet en nei. Hvis hotellet er fullt vil det nok ikke være mulig da de må prioritere hotellets gjester.

Det finnes også innendørs bassenger. Et eksempel er bassenget ved trimsenteret ved biblioteket i Arguineguin. Club Deportivo de Arguineguín.

Havbassenger

Hvis du vil bade i havbassenger så er det gratis. Mulighetene er flere steder. De nærmeste til turistsonene i syd er:

Playa Costa Alegre Arguineguin theislandsinthesun.com
Playa Costa Alegre Arguineguin (Kulpen)

Nord på øya er det veldig mange slike anlegg, eller mer eller mindre naturlige bassenger. Fra innkjøringen til Las Palmas og bort til Puerto de las Nieves. Noen av disse er faktisk bassenger benyttet i saltindustrien i tidligere tider.

Bakgrunnen for at det er mange slike i nord er fordi havet er mer urolig ved denne delen av øya.

Agaete Piscina Natural Havbasseng
Agaete Piscina Natural utenfor Puerto de las Nieves

Badeland

Aqualand-maspalomas Basseng Badeland

Hvis målet er et badeland er det to muligheter:

Aktiviteter på, over og under vannet.

Aktiviteter på Gran Canaria Paraseiling

Bananbåt, vannscooter, jetski, paraseiling, surfing, padling, padlebrett, båtleie og alt mulig av annen vannaktivitet kan nytes på øya. Til og med flyboard hvor du svever over vannet ved Anfi del Mar.

Siden det er så mye å velge i av aktiviteter på og i vannet er det umulig her å ramse opp alt og hvor det er. Det skulle vel egentlig bare mangle. Gran Canaria er jo tross alt en øy veldig mange drar til for å nyte strender og aktiviteter i forbindelse med havet.

I det følgende er det lagt inn en del linker og kart som du kan følge for å finne dine aktiviteter.

Her har du en link til Google maps med oversikt over vannsport, og der kan du se hvor du kan prøve det meste. Her er en til for å finne dine aktiviteter.

Det må derimot nevnes at hvis vindsurfing er drømmen så er det internasjonale senteret, Centro Internacional de Windsurfing, plassert noe opp på østsiden i Pozo Izquierdo, hvor det normalt er flotte forhold. for de som liker slike aktiviteter.

Brett

Padlebrett kan du lære å bruke i Arguineguin, hvor det er flott forhold for den sporten. Firmaet heter Second Reef.

For wakeboard, windsurfing og surfing gå inn på kartet og finn det som passer. Wakeboard finner du i Puerto Rico, og annen surfing på sørøst kysten.

Dykking

Dykking Gran Canaria Aktiviteter Gran Canaria Aktiviteter

Gran Canaria er et populært sted for å lære å dykke, og for å dykke. Det kan så klart ikke måle seg med Rødehavet, men det skorter ikke på flotte opplevelser, så dette er populære aktiviteter.

Dykkingen er for alle ferdighetsnivåer, hele året og du kan oppleve rokker, haier, delfiner, sjøhester, mange morsomme fisker og en mengde annet.

Dykkesentre finner du stort sett langs hele kysten. Her er linken til hvor du finner dem, og her mer informasjon om dykking. Sikkerhetsregler finner du her!

Hvis du ikke vil helt under med dykkerutstyr, så er det mange flotte plasser og snorkle også. Kjøp en maske og snorkel og prøv! Du vil garantert se fisk.

Hvis du ikke vil dra til stranden eller til bassenget, men vil finne på noe annet, finner du helt sikkert noe som frister lenger ned på denne siden.

Av og til kan en pause fra strand og badeliv være både sunt og morsomt.

For å starte med to attraksjoner som så absolutt har noe med havet å gjøre uten at du blir våt.

Yellow Submarine

The Yellow Submarine Puerto Mogan Gran Canaria Aktiviteter Gran Canaria
The Yellow Submarine

Yellow Submarine er nettopp som navnet sier en gul ubåt som går ut fra Puerto Mogán. Med denne kan du oppleve havet under overflaten. Den går ned til 20 – 25 meter. (Linken over er til nettstedet deres hvor du kan bestille billetter.)

Ubåten er produsert i Finland med en kapasitet på 44 passasjerer og den tåler 75 meters dybde. Maksimum fart er 3 knop.

Poema del Mar

Poema del Mar Las Palmas inne. Aktiviteter Gran Canaria

Poema del MarHavets Poesi. Akvariet i Las Palmas – et av verdens største. (Den første linken er til hjemmesiden deres for bestilling og informasjon.)

 • Akvariet er 12 500 kvadratmeter stort
 • Det tommer 7,5 millioner liter vann
 • Poema del Mar omfatter 35 forskjellige økosystemer
 • Det er over 350 fiskearter – og mange av de finnes utelukkende å se her. Akvariet har åtte haier, krabber, krokodiller, sjøhester, maneter og en mengde andre dyr som bidrar til det store mangfoldet. 
 • De har det største, kurvede akvarievinduet som noen gang er bygd som veier 140 tonn, er 36 meter langt og 7 meter høyt.

Poema del Mar får du en unik innsikt i livet under vannoverflaten.

Litt mer info her: Canariavisen.no

Båtturer og Cruise

Aktiviteter Gran Canaria Båtturer Gran Canaria catamaran-dolphins

Først og fremst så er det fergetrafikk mellom Arguineguin og Puerto Mogán med stopp både på Anfi del Mar og Puerto Rico. Flere av disse har glassbunn, men det er ikke lett å få sett noe spennende gjennom disse.

Derimot så stopper ofte fergene hvis det er noe spesielt i nærheten og enkelte gir litt orientering under veis. En flott tur! Det er to rederier som opererer ruten.

Lineas Blue Bird

Lineas Salmon

Dernest så er det turer ut fra Puerto Rico, Arguineguin og Anfi for å se på delfiner. Turer kan bestilles på linken til Lineas Salmon.

Det er også et annet selskap som tilbyr delfin og hvalsafari, og det er Multiacuatic GC. Gå inn på linken og les mer.

Delfiner

Det er også turbåter og seilbåter som går ut fra sørkysten med stopp for snorkling, og noen med mat om bord. På denne linken kan du se noen slike.

Sist men ikke minst så er det partybåter.

Boat Party Gran Canaria.

Gran Canaria Volcanic Boat Party

Flere selskaper med ulike båtturer finner du på denne linken.

Palmitos park

Palmitos park Gran Canaria Aktiviteter gran canaria

Palmitos Park er som en oase oppe i et av dalførene i kommunen San Bartolomé de Tirajana.

Det er over hundre eksotiske fuglearter der fra hele verden. De har også Kanariøyenes største samling av orkideer.

Her opplever du flere show både med fugler og delfiner.

Hvis du er på sørkysten og ser en ørn i lufta, kan det hende at den kommer herfra og er ute på en aldri så liten luftetur. Dette er en av de mest populære aktiviteter på Gran Canaria.

www.palmitospark.es

Krokodilleparken

Krokodilleparken Agüimes Gran CanariaAktiviteter

Cocodrilo park, i Agüimes er egentlig ikke en dyrepark i utgangspunktet. (Deres nettsted på denne linken. Den første i teksten er til beliggenheten.)

Cocodrilo Park tar imot mange stjålne dyr eller dyr som er funnet av SEPRONA (naturverntjenesten). Det kommer også dyr fra enkeltpersoner som ikke kjente til risikoen som kjæledyrene deres hadde da de ble voksne, siden omsorgen som kreves av disse spesielle kjæledyr er ulikt tradisjonelle husdyr.

Her kan du oppleve krokodiller og mange andre dyr på svart nært hold. Det er en opplevelse for hele familien. Pass på og få med deg foringstidene og showene i parken. Dette er Europas største samling av krokodiller og reptiler, og den ligger utenfor Agüimes.

På samme måte som en katt eller en hund er en del av familien, har eksotiske dyr klart å få fotfeste i mange hjem. Problemet oppstår når det innsees at omsorgen som kreves for disse særegne kjæledyrene er langt mer en forventet. For ikke å snakke om når disse dyrene vokser, og blir for store.

Redningssentral.

I følge Washington-avtalen, undertegnet av Spania i 1987, skal det være et redningssenter for eksotisk fauna som beskytter forlatte eksotiske dyr eller dyr fra ulovlig handel. COCOCDRILO PARK har denne funksjonen, og senteret har også utstilling og formidling. Støtten fra ulike administrasjoner og bidragene som kommer fra billettsalget gjør sitt til at redningssenter er i drift og at det kan være et hjem til en mengde dyr som på grunn av sine egenskaper ikke kunne være fri på øya.

Gjør et besøk og støtt deres arbeid!

Sioux City

Sioux City Aktiviteter Gran Canaria

Hvorfor ikke besøke en ekte cowboyby i det ville vesten? Sioux City ble bygd i forbindelse med en filminnspilling i 1971.

Etter den perioden har det blitt et forlystelses-senter, temapark for alle aldre, med westernshow både ute og inne, countrymusikk, hester, kuer og amerikanske bison importert fra Dakota i Amerika. Det er en underholdningspark hvor du kan oppleve livet i det ville vesten. Daglige opptredener! Dette er noe for hele familien.

(Stengt til januar 2023 pga en ny filminnspilling.)

Kamelsafari

Camel Safari Aktiviteter Gran Canaria

Kameler har eksistert på øyene i flere hundre år. De ble mye brukt både til transport og i jordbruket. Nå i dag er det kun som turistattraksjoner. Hvorfor ikke duve rundt på ryggen til en kamel.

Det er to muligheter:

Camel safari Maspalomas. Tur i sanddynene i Maspalomas.

Camel Safari Park ved Fataga på vei opp til Tunte fra Playa del Ingles. Turer med BBQ show.

Et booking-nettsted for begge er her på linken til GranCanariaCamelSafari.com

Camel i jordbruket

Utflukt med Quad

Aktiviteter Gran Canaria Quad

Hvis du ikke vil duve rundt på en kamel, så hvorfor ikke på en firehjuling? En QUAD-ATV. Eller hvorfor ikke begge deler?

Det arrangeres turer gjennom det vulkanske landskapet. Quad Maspalomas og Multi Activity Gran Canaria

Ridning

Aktiviteter Gran Canaria Ridetur

Det finnes flere som tilbyr både ridekurs og rideturer. El Salobre Horse Riding (Facebook) er kanskje det beste. Nettstedet deres på er på denne linken.

Opplev det vulkanske landskapet fra hesteryggen med en fantastisk utsikt over kysten og Maspalomas.

Hvis du kun ønsker å se på ridekonkurranser innen sprang, dressur, spansk ridning eller gymkhana, så må du oppover på øya. De største stevnene blir avholdt på Club Hipico Bandama og på ridesenteret i El Cortijo. På disse plassene er det også golfbaner, og på det sistnevnte et tennisakademi.

Sykling

Artenara Cyclist Manuel Gonzáles Muñoz Aktiviteter Gran Canaria
Artenara

Vær forsiktig og ta hensyn! Det er ikke sykkelvennlige veier overalt.

Likevel så har Gran Canaria blitt et veldig stort paradis for syklister. Spesielt vinterstid når det ikke er sesong i Sør-Europa. Enkeltpersoner, grupper og klubber strømmer til øya hele året for å sykle. For svært mange har dette blitt en av de viktige aktiviteter Gran Canaria.

De profesjonelle har ofte med seg sine egne sykler, men det er fullt mulig å leie også.

Kystveien mellom Meloneras og mot Puerto Mogán er populær og ikke minst veien opp til Soria hvor en virkelig får trent på bakkesykling.

Syklistene blir godt mottatt på øya for de, som turistgruppe, legger igjen mange EUR pr hode. De bor ofte godt i Meloneras og bruker de omliggende etablissementer.

Enkelte reiseselskaper arrangerer også sykkelturer til Gran Canaria.

Søk på kartet etter din utleier av sykler.

Tennis

Tennis Aktiviteter Gran Canaria Bildet er tatt av Gerd Funcke Pixabay

Denne idretten har spesialiserte reiser på lik linje med både golf og sykling, men du trenger så klart ikke være med på en slik arrangert tur for å nyte tennisspill i et fantastisk klima hele året.

Hvis det å lære å spille tennis er et mål for turen, så er det læremuligheter. Det er til og med en svensk tennisskole i San Agustin. Swedish Tennis Academy.

Gå inn på kartet og finn din tennisbane.

Golf

Aktiviteter Gran Canaria Golfantrekk i Syden
Golfantrekk i Syden

Det er mange flotte golfbaner på Gran Canaria. Fra nord og nedover så er det El Cortiljo i nærheten av kjøpesenteret El Mirador, Bandama oppover ved Santa Brigida, Campo Golf i Playa Del ingles (her er det forresten mange flotte grønne papegøyer), Meloneras, Salobre og Tauro. I Tauro er det også en nihulls korthullsbane med pay and play.

Hvis du vil lære å spille så er det fullt mulig. De fleste golfbanene har gode instruktører som gir timer. På disse timene inngår både køller og baller, så du trenger ikke å ha med deg noe.

På banene er det også restauranter, og de har øvelsesmuligheter hvis du har med eget utstyr, hvor du kun trenger å betale for ballene.

Hvis du vil spille men ikke har med utstyr, så kan du leie dette i proshopene på banene.

Minigolf finner du flere steder. For eksempel i Puerto Rico eller Play del Inglés.

Annen sport og fotball

For å ta fotball først så er det fotballklubber og baner over hele øya. Den store og viktigste arenaen er naturlig nok i Las Palmas, Estadio Gran Canaria.  UD Las Palmas spiller sine hjemmekamper her med en tilskuerkapasitet på 31.250. Her kan du se store og kjente lag gå i kamp.

Gran Canarias hjemmeside for sport finner du her.

Kulespill/boulespill

Boccia, bocce og petanque er populære spill og aktiviteter i Syden, og det er det også på Gran Canaria. Baneanlegg og klubber finnes over alt for hovedsakelig petanque, eller rettere sakt petanca, som det heter i Spania.

Kanariøyene har også sine egne idretter som man kan overvære fra tid til annen. Ikke minst på den kanariske nasjonaldagen 30. mai.

Lucha Canaria

Hva har Japan, Sveits og Kanariøyene felles? Jo, bryteteknikken. Det må jo understrekes at helt likt er det ikke, men det er ikke langt ifra.

I Japan heter det Sumobryting, i Sveits Schwingen og på Kanariøyene Lucha Canaria eller La Luchada. Dette er en eldgammel sport, som først ble sett av de spanske erobrerne rundt 1420. Sporten hadde på den tiden litt ulike regler fra øy til øy, for kommunikasjonen mellom dem var ikke så stor, men reglene ble samordnet i 1872.

La Vela Latina (seilekonkurranse).

Vela Latina

Latinske seil er ikke fra Kanariøyene, men fra Middelhavet. Seilføringen ble introdusert på Lanzarote allerede på 1300- tallet og senere til Gran Canaria. Seilkonkurranser er blitt avhold fra 1900 på Gran Canaria, og betegnes nå som en kanarisk idrett.

El Palo

El Palo er en tradisjonell kampsport Foto El coleccionista de instantes via Wikimedia Commons
El Palo er en tradisjonell kampsport. Foto El coleccionista de instantes via Wikimedia Commons

El Palo, Palo Canario eller Banot/Banod (kampsport). Dette er en kamp med stokker som på bildet over. Dette har kanarierne drevet med i mange hundre år. Først nedtegnet i 1402. Disse stokkene har ulikt navn på øyene. På Gran Canaria heter den Garrote.

Gjetersprang – Salto del pastor

Salto-a-la-banda-y-a-regatón-muerto-Fotos-de-Félix-Santana-Jurria-Jaira-S.B.-de-Tirajana-Gran-Canaria-2009.
Fotos de Félix Santana Jurria

 «Salto del pastor«, en teknikk der en lang stav brukes for å bevege seg i bratte og ulendte fjellområder, raviner og på klipper. Svært praktisk på disse øyene siden terrenget er noe vanskelig å komme seg frem i. Staven har ulike navn på øyene, men på Gran Canaria heter den Garrote (som i El Palo).

Les mer på denne linken til Canariajournalen og på linken over.

Gokart

Gokart Aktiviteter på Gran Canaria

For de av dere som liker å rase rundt på bane så er det virkelig mulighet til det. Det er fire Gokart baner på øya, hvorav en av disse er innendørs. Aldergrense fra 4 år til olding.

Parque del Motor SL Denne banen ligger i nærheten av flymaskinen ved veien mellom Playa Del Inglés og Bahia Feliz. Altså i nærheten av den lille flyplassen i sør.

Gran Karting Club som ligger rett ved den nevnt over.

Kart Racing ligger ved badeland i Maspalomas.

Indor Karting Gran Canaria. Denne ligger sør for handelsområdet Estrella med IKEA. Adressen er på denne linken.

Ved den lille flyplassen til Aeroclub de Gran Canaria kan du også rase fra deg på bane med skikkelige råskinn av noen biler. Helt billig er det nok ikke, men du får en morsom opplevelse.

Holiday World: Tivoli, bowling, dart og mat

Aktiviteter Gran Canaria Tivoli Holiday World Maspalomas

Holiday World Maspalomas er en tivolipark med noe for en hver smak og absolutt alle aldre. Det er en mengde aktiviteter her. Den har for øvrig også et trimsenter, stor bowlingbane, dart skiver og mye mer. I øverste etasje er det en stor food court. Her kan du og dere kjøpe mat fra forskjellige kjøkken. Holiday World ligger i Playa del Inglés.

Angry Birds Park

Angry birds Gran Canaria Aktiviteter Gran Canaria

Her er det barnslig moro for store og små. Den ligger i Puerto Rico rett ved bussholdeplassen.

Dette er den eneste Angry Birds aktivitetsparken i hele Sør-Europa. 5000m2 med 20 – 30 ulike fargerike aktiviteter, som oppmuntrer til læring gjennom lek for barn og foreldre i trygge omgivelser.

Aktiviteter inkluderer skøyter, hopping, klatring, zip-linjer, en liten racingbane eller den nye plaskesonen … blant andre underverker.

Hyggelige og morsomme aktiviteter og en fantastisk måte å tilbringe dagen med familien på!

Fly – sveve i lufta.

FLY Gran Canaria Sveve i lufta Aktiviteter Gran Canarai

Fly Gran Canaria er øyas første og eneste vindturbin/vindtunnel hvor du kan sveve i luften. Fallskjermhopping uten skjerm 🙂 Dette er for barn og voksne! En av de nyeste aktiviteter på øya.

Paintball

Paintball Hangar37 Aktiviteter Gran Canaria

Hangar37

Hangar37 er av kanskje en av de beste kamptemaparker i Europa. (Du ser den fra veien mot Vecindario fra sør.) Dette overgår normal paintball. Her kan du prøve litt av hvert også laser. Airsoft er det nye nå i forhold til paintball. Her er grunnene til skifte i henhold til Hangar37:

Paintball er en spennende sport, men på Hangar37 har vi bestemt oss for å erstatte den med AIRSOFT av følgende grunner:

1- Airsoft-ammunisjon er mindre og lettere enn paintball-ammunisjon, så ballen går lenger, med større presisjon og støtet er også mykere, så det gjør ikke vondt som paintball.

2- Airsoftballen er billigere og vi kan gi deg mer ammunisjon til en bedre pris enn i paintball. Du starter spillene med 350 baller i stedet for 100, og hver ekstra påfylling er billigere (2€ for en lader med 120 baller og €5 for en lader med 350 baller som originalen)

3- Airsoft-ballen flekker ikke og vi kan holde dekorasjonen vår ren og uten klebrige eller glatte flekker.

4- Vi unngår farer, siden airsoft ammunisjon ikke produserer store blåmerker som paintball, siden støtet er mer overfladisk og også våre kopier ikke har trykkluft med det dette innebærer.

Solajero Paintball

Dette er en vanlig paintball arena som ligger i Las Palmas. (Linken foran er til beliggenhet med åpningstider.) Nettadressen til dem virker derimot ikke, så om de er operative på skrivende tidspunkt er usikkert. Her er linken til deres Facebookside.

Bussturer

Aktiviteter Ta en tur med bus

Det er en rekke arrangører av bussturer Garn Canaria. Alle med ulike temaer. Natur, vingårdsbesøk også videre. Se på linken.

Du har kanskje hør om Ullturer? Disse turene har blitt arrangert i en mannsalder på øya. Det er rimelige turer til forskjellige destinasjoner, men det er turer med en baktanke. Du må være med på et møte om ullprodukter. Like vell, disse turene er svært rimelige og populære blant folk som er klar over hva de er med på, og at de må være med på ullpresentasjonen. Informasjon om turene finner du her. (NORDIA er en autorisert utfluktsarrangør som har hatt utflukter for norske og svenske turister siden 1986.)

Det er så klart også mulig å bare ta lokalbussene rundt på øya. Rutenettet er svært godt utbygd. (Ruteforslag får du opp på Google maps hvis du velger buss.) Rutebussene er Blå (Global) og bybussene i Las Palmas er gule.

Bytur

Aktiviteter Las Palmas Gran Canaria theislandsinthesun.com

Las Palmas i nord er øyas hovedstad og en stor by. Denne internasjonale smeltedigelen er vel verd et besøk. Stranden her er også betegnet som en av de flotteste bystrendene i verden, men hvis du er i sør trenger du ikke dra dit for å gå på stranda. Denne byen har så mye mer å tilby. Ta bussen inn til byen, og helst ta en overnatting eller to hvis du har mulighet.

Les om Las Palmas på denne linken.

Hvis det bare er Gamlebyene, Vegueta, og Triana, du er interessert i så kan det leses om dem på denne linken. Vær klar over at det er et stykke fra sentrum i Las Palmas, med stranda og butikker, til gamlebyene.


Spaserturer

Kanskje en av de mest populære aktiviteter på Gran Canaria for de som er voksene.

Aktiviteter Gran Canaria Mogan Gran Canaria Tur med Tjukkasgjengen
Tjukkasgjengen chapter Puerto Rico på tur.

Gran Canaria er et eldorado for de som liker og gå turer. Om det skal være langs havet eller opp i fjellet, så har du alle muligheter.

De mest populære stedene å gå til i sør er til Norskeplassen eller til Korset i Patalavaca med en fantastisk utsikt. Innenfor Norskeplassen er det også flere andre fine plasser. Et eksempel er Mirador del Sao med en flott utsikt over det vulkanske landskapet.

Hvis du liker å gå sammen med andre landsmenn, så er det to Tjukkasgjenger i sør. Tjukkasgjengen chapter Puerto Rico og Tjukkasgjengen chapter Arguineguin (se linker lenger ned). Du melder deg inn ved å melde deg inn på deres Facebookside. Etter dette er det bare å stille opp på turene.

Her treffer du andre som er på korte og lange turer til øya. En flott og hyggelig måte og gå tur på. Det arrangeres lette turer og mer krevende turer, så du kan finne noe som passer for deg, din helse og din kondisjon.

I forbindelse med turene er det et stort sosialt aspekt også, som setter en spiss på arrangementene. Felles lunsj og eventuelt drikkestopp.

Det er og andre som arrangere turer. Både den norske klubben og sjømannskirken (linker lenger ned på siden).

Hvis man liker å gå tur med hund, så er det også mulighet for det hvis du selv ikke har en. For de som ønsker en slik turkamerat, og som ønsker å glede en hund, så er det mulig å få låne en på hundemottaket i Motor Grande innenfor Puerto Rico.

Et lite varsko til slutt: Vær varsom! Det er stadig redningsaksjoner i fjella av nordmenn, og andre, som har kommet i et uføre. Først og fremst – meld fra hvor du går, gå helst ikke alene og for all del ta med nok vann! Les fjellvettreglene for Kanariøyene på denne linken før du legger ut på tur. Det kan redde livet ditt.

Sol- og stjernekikking

Solteleskop i Temisas, Gran Canaria. Foto Astrotemisas
Solteleskopet i Temisas. Foto Astrotemisas

Kanariøyene er kjent for sin stjernehimmel. Det er ikke så lett å få noe inntrykk av den i turistområdene, men det er muligheter ved å reise til baklandet borte fra alt forstyrrende lys.

Øya La Palma har spesialisert seg på dette, både i forbindelse med forskning og også som et turistmål.

Gran Canaria er det et sted som peker seg ut, og det er Fundación Canaria Observatorio de Temisas (hvor på denne linken). Her er linken til deres nettsted med informasjon om besøk, og her er en annen som kanskje er bedre.

Hvis du drar hit kan du studere både solen på dagen og stjernehimmelen om natta. Det er hovedobservatoriet på Gran Canaria, og det eneste med et pedagogisk program for hele familien

Her er en link til et stykke om denne plassen i Canariajournalen.

Om kvelden etter solnedgang har de også programmer på engelsk med følgende innhold:

> Innledende presentasjon
> Laserveiledet stjernekikking, observasjon av stjernebilder og Melkeveien.
> Observasjon av himmellegemer fra teleskopkuppelen.
> Guidet besøk i utstillingshallene

På dagsbesøk er programmet det samme, men fokuset er solen og ikke nattehimmelen.

Botanisk hage

Jardin Botanico Canario Las Palmas

Ja, det finnes faktisk en botanisk hage av dimensjoner også på Gran Canaria. Ikke i sør vel og merke, men utenfor Las Palmas. Viera y Clavijo. Denne parken er lite kjent blant nordmenn.

For å nyte en ordentlig park og botanisk hage kan du dra til Tafira.  I tillegg til fin kanarisk arkitektur er det også her Las Palamas sin, og øyas, botaniske hage ligger. Den botaniske hagen Viera y Clavijo, eller Jardin Botanico Canario.

Her har de samlet den viktigste endemisk floraen fra øygruppen, og Makaronesia generelt. En tur til Jardin Canario anbefales. I parken kan du også se en forsteinet trestamme som er rundt 3100 år (Se bildet under).

På høyden over parken er det en fin restaurant med flott utsikt over parken.

Hvis du kun ønsker å slappe av i en park, og bor på sørsiden, er Parque del Sur i San Fernando det beste valget. Adresse: link. I denne parken er det også arrangementer og konserter, fra tid til annen, i området ved senen.

Kaktusparken

Kaktusparken Aldea

Europas største kaktuspark ligger i Aldea Gran Canarias vestkyst. Cactualdea Park. Denne parken er fra 1995 og de har samlet over 1000 arter fra hele verden i tillegg til de som finnes på Gran Canaria og for øvrig i Makaronesia.

Museumsbesøk

Museum Las Palmas

For mange er det å besøke museer en av de viktige aktiviteter under en ferie. Det er en rekke museer rundt på øya som du kan se på kartet lenger ned, men det er tre som må fremheves:

1. Elder Vitenskapsmuseet el Museo de la Ciencia y el Edificio Miller.

Dette ligger i Las Palmas rett ved Parque de Santa Catalina litt sør for Akvariet, Poema del Mar.

Det er morsomt for både store og små, og en av de populære aktiviteter for de som liker museer og teknikk. Dette er et aktivt museum, hvor du kan leke deg gjennom fysikk og teknikk. Det er mye om romfart her også. Det har sin bakgrunn i at Gran Canaria var en viktig del av kommunikasjonen ved de første månelandingsferdene (anlegget med kommunikasjonen ligger mellom Playa del Inglés og Arguineguin). De første astronautene som satte sin fot på månen, kom derfor til denne øya etter at de var trygt tilbake på jorda.

 Vitenskapsmuseet, el Museo de la Ciencia y el Edificio Miller, Las Palmas, Gran Canaria. Aktiviteter

2. Casa de Colón. (Huset til Columbus)

Vegueta, Las Palmas, Gran Canaria

Dette er en gammel guvernørresidens, som Columbus besøkte på sine turer til øya på veien mot Amerika. Her er det et museum om reisene hans og skipslivet, samt et historisk museum for øya.

(Hvis du vil se kopier av skipene han reiste med så må du dra til Huelva på fastlandet.)

3. Cueva Pintada Museum and Archaeological Park

Cabecera galdar hulemaleri

For å komme til dette må du ta turen til Gáldar. Her kan du se en stor arkeologisk utgraving og eldgamle hulemalerier av urinnvånerne.

I dette området i byen ligger også Museo Agáldar. Museo de Historia de la ciudad de Gáldar byens historiske museum, Museo de Arte Sacro de Gáldar (se under om kunst) og Casa-Museo Antonio Padrón. Så, hvis du er interessert i historie museer og kunst er dette en by du bør dra til!

Kart over museer på Gran Canaria. (Forstørr og finn ditt besøksmål.)

Men det er mange flere!

Ja, bare ta en tur rundt på kartet over. Det anbefales at en sjekker at det er åpent før en legger ut på tur.

Museo Naval kan jo nevnes og dette ligger i Las Palmas for de som liker sjøfartsmuseer. (Se på kartet over)

Pueblo Canario

Pueblo Canario, Las Palmas, Gran Caraia

Når man snakker om museer og kunst på Gran Canaria må man vel også nevne Pueblo Canario i Las Palmas.

Pueblo Canario viser Néstorbrødrenes kunstneriske egenskaper. Komplekset har et samlet areal på ca 3.500 m², og innenfor dette er det en stor sentral plass, og hvor de tilreisende blir tilbudt utendørs show fra tid til annen. Plassen er omgitt av lokale håndverksbutikker, et kapell, som minner om at det en gang lå et slikt på det samme stedet, og en kanarisk taverna, hvor du får et bredt spekter av kanarisk mat.

I Pueblo Canario er det også turistsenter og Néstor Museumet. Dette museumet er dedikert til Nestor Fernandez de la Torre, en modernistiske malere og en av de mest betydningsfulle kunstnerne på Kanariøyene.

Historiske boplasser.

Yacimiento Punta Mujeres
Yacimiento Punta Mujeres

Det finnes mye informasjon om hvordan urfolket levde på Casa de Colón i Las Palmas, men det er tre rester av boplasser fra urinnvånerne du faktisk også kan se i sør:

På disse stedene er det oppslag om hva du ser og hvordan boplassene var organisert.

Dessuten er det en rekonstruksjon av livet for urinnvånerne opp i dalen mot Tunte. Mundo Aborigen (Sjekk om det er åpent før du drar. Det har vært litt opp og ned.)

Rundt på øya er svært mange steder hvor du kan få innblikk i urfolkets levesett i tillegg til museene nevnt over. Det kan nevnes:

Kunstutstillinger

Playa De La Laja Triton ønsker deg velkommen til Las Palmas
Playa De La Laja Triton ønsker deg velkommen til Las Palmas

Det må først nevnes at skulpturer finner du rundt hele øya i stort sett alle byer/landsbyer. Kanarierne er svært glad i dette, og øya har fostret flere fantastiske kunstnere. Dernest må det påpekes at stort sett alle rundkjøringer på øya er et kunstverk i seg selv.

Men, det er så klart mange kunstmuseer og utstillinger rundt på øya. Her nevnes noen:

CAAM – Atlantic Center of Modern Art

I et treetasjes huset fra 1700-tallet, i den sørlige gamlebyen i Las Palmas, er det moderne kunstutstillinger av internasjonale kunstnere. Mer og hvor.

Museo Diocesano de Arte Sacro de Las Palmas de Gran Canaria

Religiøs kunstsamling fra renessansen, med skulpturer, malerier og mosaikk. Mer og hvor. Dette ligger også noe sør for hovedstaden.

Centro de Arte La Regenta

Dette ligger i Las Palmas og er for moderne kunst. Mer og hvor.

Casa-Museo Antonio Padrón

For å finne dette må du dra til Gáldar på nordkysten. I tillegg til mange verk av Antonio Padrón, som var forut for sin tid, er det verker av andre kunstnere fra øya, samt en vakker hage. Det sies for øvrig at spøkelset til Antonio går rundt her :-). Mer og hvor.

Castillo de la Luz

Den eldste festningen i Las Palmas, Castillo de la LuzLys Festningen, ligger innerst i bukten mot halvøya nord i byen. Den er restaurert og brukes i dag til utstilling av kunst. Restaureringsarbeidet har ikke hatt som formål å vise festningens kvaliteter som festning, men mer å gjøre den til et kunstsenter, samtidig som de stiller ut gamle gjenstander etter urfolket. Det er verdt et besøk.

Castillo de la Luz

Art Blue Eurocenter

Dette galleriet med moderne kunst ligger på sørsiden i Playa del Inglés. Mer og hvor.

Kaffeplantasje

Valle de Agaete Gran Canaria

Faktisk så dyrkes det kaffe på Gran Canaria. Det eneste stedet i «Europa». Les historien på denne siden Valle de Agaete – Kaffe og Vin.

Denne dalen er helt utrolig vakker, se bilder på linken, og den har et eget klima som passer for kaffeproduksjon siden den ligger mot vest. Her kan du smake på vin, kaffe, ost mm.

Her er linken til stedet med veibeskrivelse.

Biltur

Biltur i høyden Gran Canaria

Ja hvorfor ikke oppleve øya på egen hånd, eller med bil, rettere sakt. Det kan så klart også oppleves med en to- eller trehjuling.

Hvis du kjører rundt øya og dermed tror du har sett den tar du skrekkelig feil. Du må kjøre opp også!

Det er en mengde av flotte små byer og plasser på denne øya. Å bli kjent på en ferietur er umulig. Da må den være ekstrem lang, med mye kjøring. Av de mest populære landsbyene du kan besøke nevnes: Tejeda, Artenara, Teror, Firgas, Agaete, Fataga og Tunte. De gamle bydelene i Las Palmas (det er to delt av en hovedvei) og Telde er også populære utfluktsmål. Dessuten har alle de store byene eldre bydeler, som absolutt er verdt et besøk. I den som er i Ingenio, i Néstor Alamo-parken, kan du dessuten se Kanariøyenes høyeste palme. Den er 30 meter høy!

Du kan faktisk også kjøre opp til Gran Canarias topp på rundt 2000 meter over havet, og gjerne med et stopp i Cruz de Tejeda.

Et annet flott utsiktspunkt er Pico de Bandama. Det anbefales på det varmeste å ta en tur opp til denne toppen! Herfra ser du Las Palmas og det store krateret i Bandama. (Apropos topper, hvis du er i Arucas, så er det en topp der også.)

Ikke glem å stoppe på de mange flotte utsiktspunktene. Miradores! Mange av dem har også informative oppslag.

Et sted i sør som det anbefales og ta en stopp ved er Mirador de Ayagaures. Det er som å komme til Grand Canyon i Amerika! Likeledes i vest er Mirador del Balcón et must, hvor du ser den ville kysten på vestsiden.

For øvrig er veiene fra vest og opp i fjellet et eventyr hvis du ikke har høydeskrekk eller er redd for smale veier.

Det er mange naturopplevelser å få med seg på øya. Hvis det er høy sjø en dag så kan dette være noe å få med seg:

Ved kysten i sør.

Ved kysten ligger Puerto Mogán som er et flott sted å dra til, men hit kan du dra både med buss og ferge også.

For å få en flott utsikt over sanddynene i Maspalomas kan du dra til utsiktspunktet Mirador de las Dunas de Maspalomas i Playa del Inglés.

Saltuttak

Kanariøyene er kjent for sin havsaltproduksjon gjennom århundrene, og fremdeles er kvaliteten på saltet i toppklasse i verden. Saltutvinningen forgår ved at havvann blir tatt opp i grunne bassenger, og fordampingen gjør sitt for å skille ut saltet. Et av anleggene ved Punta de Tenefé kan man se på denne linken.

Salt Punta de Tenefé Aktiviteter Gran Canaria
Piknik

Ta også med litt mat og drikke og ta en piknik. Det er mange muligheter i høyden som for eksempel: Presa de las Niñas (du kan også lese en historie om en tur dit på denne linken), opp til trollskogen ved Área recreativa Tamadaba eller til Llanos del Salado. Og det er mange flere. (Søk på Google maps med ordene: Área recreativa gran canaria og zona de acampada gran canaria)

Men, du trenger ikke å bare dra til disse forslagene over. Det er så mye annet å se på. Studer kommunene i menyen under Gran Canaria og ta et dypdykk.

Husk!

Vær oppmerksom på at det er ulike klimasoner på øya med ulikt vær. Se på værmeldingen for det stedet du skal til og ta meg tøy deretter. Solskinn i sør betyr ikke at det er det i høyden eller i nord. Du kan oppleve 20 – 30 graders forskjell i temperatur. Veier kan dessuten være stengt på grunn av snø enkelte dager i året, når det er på det verste.

Huler

Artenara Gran Canaria Acusa Seca - www.theislandsinthesun.com
Hulehus i Artenara Acusa Seca

Folk har bodd i huler på Gran Canaria i århundrer, og det gjør mange fortsatt. Det er boliger, restauranter og kirker i fjell. Du kan se slikt over store deler av øya. Den nærmeste kirken i fjell på sørsiden er den i El Pajar ved Arguineguin.

GC103 oppover Guayadeque må nevnes i forbindelse med huler. I dette dalføre er det et hulemuseum, kirke og restauranter inne i fjell. Det er mange som arrangerer turer oppover denne dalen.

Ett annet sted som anbefales er Artenara. Her finne du også både et museum som viser hvordan folk bodde før i huler, en hulekirke og hulerestauranter. Dessuten er det en av de flotteste landsbyene på øya.

Kirker/Gravplasser

Katedralen Santa Ana, Vegueta, Las Palmas, Gran Canaria
Interiør Katedralen Santa Ana. Du ser palmene?

Her kommer noe aktiviteter for de av dere som er interessert i religiøs historie, kunst og bygg/anlegg. Det er det mange muligheter på Gran Canaria for slike aktiviteter.

Som en katolsk øy er det langt, langt flere kirker en det er kommuner på øya. Som nevnt over er disse også i fjell. I den som du kan se i Artenara er alt hugget ut i fjellet, både døpefonten og alteret.

Når kirker skal nevnes er det spesielt to som må trekkes frem. Først og fremst Santa Ana i Las Palmas (oppkalt etter moren til Maria, mormoren til Jesus). Dette er øyas katedral, og et flott byggverk med et museum i tilknytning til kirken.

Dernest er det kirken i Arucas. Et fantastisk byggverk.

Kirken San Juan Bautista i Arucas Gran Canaria 2
Kirken San Juan Bautista i Arucas

Men, det er mange flere flotte kirker. Du finner dem over alt.

Gravplasser.

Tunte San Bartolomé de Tirajana Gran Canaria

Hvis man ikke er kjent med begravelsesskikkene på øya, anbefales det faktisk å ta en tur og besøke en kirkegård. Du finner mange av disse rundt på øya, men hvis du bor i sør så burde du ta en tur opp til Tunte. Gravplassen der, Cementerio de la Villa de San Bartolomé de Tirajana, er faktisk en opplevelse. På denne turen får du også med deg den nydelige landsbyen Fataga og selve Tunte, Villa de San Bartolomé de Tirajana. Det er for øvrig også en fin kirke i denne byen.

Vin/Brennevin

Rom 30 år
Rom 30 år

Romproduksjon har det vært på øya i lang, lang tid, og det produseres flere steder. Likevel er det et destilleri som er det helt store, og det gjelder også i Europeisk målestokk. Det er destilleriet i Arucas. Hvis du drar til Destilerías Arehucas, som har holdt på siden 1884, så kan du både få smake og få se på produksjonen.

De lager alle slags typer av rom, hvit og kulørt samt lagrede varianter i alle smaks-, kvalitets- og prisvarianter. Årlig eksporteres det rundt 54.000 liter rom inkludert til USA og Kina. Rom fra dette destilleriet er ansett som Spanias beste.

Øvrige produksjonssteder for sprit har ikke slike omvisninger så vidt vi vet.

På de kanariske øyene produseres det brennevin av ypperste kvalitet, og det er ikke bare på Gran Canaria. Macaronesian Gin og Vodka Spagnolo produseres på Tenerife. Gin El Beso og GIN 72 er fra Fuerteventura, for å nevne noen.

Som turist og restaurantgjest har du kanskje fått en liten honningrom etter maten på huset. Dette er en svak rom med honningsmak, Ron Miel med en styrke på rundt 20%. Denne er veldig populær, som en avslutning på et måltid, og bør prøves.

Vin

Vin produseres det mye av og det er flere som tar imot gjester.

På kartet under ser du bodegaene på øya. I all hovedsak ligger de i den nordøstre delen av øya, men noen unntak. For eksempel i det området de også produserer kaffe som du kan lese om på denne siden.

Gå inn på den enkelte vingården/bodegaen på kart og se på åpningstidene, og om det er noe for deg.

Det ligger et vinmuseum i Santa Brigida, Casa Museo del Vino, som er verdt et besøk.

Spa

Spa Nawal Escape fra Pixabay
Foto: Nawal Escape fra Pixabay 

Noen liker SPA, og syntes det er himmelriket! Vel da har du så klart mulighet til det på denne fantastiske øya.

På sørkysten er det en rekke luksushoteller og dedikerte spa-hoteller, og på disse hotellene kan du nyte fasilitetene uten å bo der. Her er en link du kan følge til Spa in Canarias.

Show/musikk

Det er stadig en eller annen konsert man kan gå på. Vel og merke er de fleste konsertene nord på øya i Las Palmas, og spesielt i Auditorio Alfredo Kraus, byens stolthet. Denne linken er til programmet og for bestilling av billetter. Men, det er ikke bare der du kan oppleve konserter. Se linkene lenger ned.

Den eneste faste, gratis og årlige musikkfestivalen du kan oppleve i sør er Soulfestivalen i San Agustin sommerstid.

Alfredo Kraus

Entrées.es – her finner du billetter til det meste som konserter, teater, utflukter med mer på øyene.

TomaTicket.es dette er en annen link for arrangementer, men antar at disse dekkes av den over.

Garbo’s Dinner and Show i Bahia Feliz på sør-kysten har holdt på i en mannsalder med sine fantastiske show. De eneste i sitt slag! (Sjekk om de har åpent. Telefon:+34 928 15 70 60 )

Kino på Gran Canaria:

CC Atlantico Vecindario

Det er dårlig med kinoer, som ikke kjører dubbede filmer, men det var en utendørskino i Faro Maspalomas (over gaten for bussholdeplassen ned mot fyret) som var åpen hele året (verdens eneste). Det var en veldig trivelig kino med servering i sofaen 🙂 Bedre kunne man vel ikke ha det! Dessverre gikk det nedenom og hjem under koronakrisen. Vi krysser fingrene for at initiativet blir relansert. Kinoen er et savn for mange.

Kan man spansk er det mange muligheter både på kjøpesenteret Atlantico i Vecindario og på kjøpesenteret Las Terrazas nærmere Las Palmas pluss mange til. Den i Vecindario kjører filmer på originalspråket en gang i uka.

Fester

Karneval er gøy! Foto: Torill Slåtten Jacobsen.

Katolske land har en fordel fremfor protestantiske. Vi har bare en helgen vi gjør stas på, nemlig Sankt Johannes, men katolikkene har så mange flere. Jomfru Maria er så klart en av de helt store i mange ulike versjoner.

Hver kommune har sin helgen de feirer, og de er flinke til å finne på andre fester også. Resultatet er at det stort sett alltid er en fest et eller annet sted på øya.

Karneval starter i Las Palmas og er et av de største i verden, arrangementet går så nedover kysten slik at alle kommuner har sitt, om enn i et noe mindre format. Denne festen streker seg over ca. en uke i hver kommune.

Lokale fiestaer er under samme prinsipp så de kollidere også sjelden. 

Gay Pride er et arrangement som arrangeres årlig i Playa Del Inglés, og er en av de viktige aktiviteter for de som er i den gata. Dessuten er dette et evenement som bør oppleves av alle.

Det en dessuten rekke lokale religiøse arrangementer som ikke alltid føles slik, med hensyn til alkoholkonsumet. De har i hvert fall erkjent at det første underet Jesus gjorde var å lage vin av vann, og ikke motsatt.

Andre store fester Fiesta del Carmen, St. Hans, Charco, La Rama, og en mengde andre.

Les om Kulturen – helligdager og fester, for flere detaljer.

Hvis du er på en Kanariøy i en påske, så bør du oppleve Påskeprosesjonene. På Gran Canaria er det en fantastisk i Las Palmas,

Her er en link til en påsketur til Tenerife og en prosesjon der, og her er prossesjonen i Las Palmas.

Shopping:

Alisios shopingcenter

De fleste, og største, shoppingsentrene ligger på veien opp mot Las Palmas, ved GC-3 i nord og så klart i hovedstaden.

Shopping bør vel også listes som aktiviteter? Tiden går i hvert fall fort på øyas store og små shopping sentre og områder.

I sør: Det er to nye sentre, og et gammelt i Puerto Rico. Det største i Playa del Inglés er Yumbo centrum med litt ymse butikker.

Fra sør: Det nærmeste for feriedestinasjonene i sør er i El Tablero og ligger ved europaveien GC 1, deretter følger et større i Vecindario, «Atlantico». I Vecindario er det også svært mange butikker.

Ellers så er det Alcampo, Ikea, Leroy Merlin (interiør, byggevarer og jernvare) og Decatlon (sportsutstyr) rett nord for flyplassen, og to store før Las Palmas som heter El Mirador og Las Terrazas. Disse ligger på hver sin side av GC 1 og syntes godt.

Las Palmas

I Las Palmas er det svært mange shoppingmuligheter og et vell av butikker og handlesentre. Det et stort som heter Las Arenas ved konserthuset og to store litt i utkanten av sentrum i en bydel som heter Siete. Her er også El Corte Ingles etablert, og i tillegg har de to store i sentrum av Las Palmas.

Det nyeste på nordsiden er Alisios ved GC-3. Et komplett, åpent og stort senter med det aller meste. Ved siden av dette har Leroy Merlin en butikk (hjem og byggevarer).

Husk at Gran Canaria er en taxfree sone!

Markeder Gran Canaria

Marked

Las Palmas: Søndag kl 0800 – 1400. Øvre plan på busstasjonen ved St. Catalina parken.

Gáldar: Torsdag kl 0800 – 1400 på torget i sentrum (Plaza de Santiago Apostol)

Teror: Søndag kl 0800 – 1400 på plassen ved kirken Basilica de Nuestra Señora del Pino

Arucas: Lørdag kl 0800 – 1400 I Francisco Gourier gaten.

Santa Brígida: Lørdag kl 0800 – 2000 og søndag kl 0800 – 1400.

Telde: Lørdag kl 0800 – 1400 ved siden av busstasjonen.

San Mateo: Landbruksmarked lørdag kl 0800 – 1400 og søndag kl 0800 – 1500

Agüimes: Torsdag kl 0800 – 1400 ovenfor det kommunale svømmebassenget.

Vecindario: Landbruksmarked mandag kl 0800 – 1400 i markedsbygningen (Recinto Ferial) og vanlig marked onsdag kl 0800 – 1400 i samme bygg.

San Fernando: Onsdag og lørdag kl 0800 – 1400 ved markedshallen rett overfor brannstasjonen. Frukt- og grønnsaksmarked annenhver søndag kl 0930 – 1330 ved Picina Municipal (svømmebassenget).

Arguineguin: Kunst og håndverksmarked tirsdager kl 0800- 1400 Plaza Marañuelas. Vanlig marked: tirsdag kl 0800 – 1400 på og rundt parkeringen foran Norskeklubben, La Plaza Negra. Et mindre marked på torsdager kl 0800 – 1400 inne på, og utenfor, Ancorasenteret.

Puerto Rico: Bondens marked annenhver søndag kl 0830 – 1330 i parken nedenfor kjøpesenteret.

Puerto de Mogán: Fredag kl 0800 – 1400. Håndverk og husflid mandag kl 0900 – 1400

(Listen er ikke fullstendig. Det kan være noe avvik etter koronaepidemien.)

Mange aktiviteter beregnet for nordmenn

Det arrangeres en rekke aktiviteter spesielt rettet mot nordmenn på øya. Arrangørene for dette er i hovedsak:

Viktig!

Her er en link til hva som skjer på Gran Canaria hos Canariavisen.

Sjømannskirken

Sjømannskirken Arguineguin

Sjømannskirken i Arguineguin har ikke bare en stor betydning for de fastboende nordmenn, men også for de som er på lang- og korttidsferie.

De hjelper folk som er i en vanskelig situasjon, besøker nordmenn på innlagt på sykehus, arrangerer møter og gudstjenester, arrangementer for barn og unge, rusleturer, har åpen kafé med både grøt og vafler, samt at sjømannskirken har blitt et populært sted å gifte seg.

Så, sjømannskirken arrangerer mange flotte aktiviteter for oss alle.

Kasino og spill

Spilling er vel for mange en av de attraktive aktiviteter på ferie, og det er så klart muligheter for det.

Når det gjelder kasinoer så er det tre stykker av dem. To i sør og ett i Las Palmas. Her er en link med mer info.

Spillehaller er det flere av rundt på øya.

Aktiviteter utover dette

Denne oversikten bør vise deg at det skorter ikke på aktiviteter, og ting å finne på. Likevel, alternative aktiviteter til de over kan være:

 • lese en god bok, (Bøker kan lånes på blant annet sjømannskirken.)
 • strikke (det er også strikkeklubber i sør)
 • bare slappe av og ikke gjøre en dritt.
 • sove

Kos deg på Gran Canaria!

Det er umulig å få med seg alt, og alle aktiviteter, på øya i løpet av en ferie, men her har du fått en god oversikt over hva du kan gjøre hvis du kjeder deg!

Følg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin