São Miguel – den grønne øya
De fleste turistene kommer først hit til São Miguel, den største øya i øygruppen Azorene, med et vell av fargenyanser på grunn av sin ekstraordinære fruktbarhet. Det er også både tobakks- og teplantasjer her, men andre viktige næringer er korn, fiken, appelsiner, ananas og vin.
Øya er svært behagelig for besøkende med nydelige innsjøer, sandstrender, åser, høye fjell, grønne sletter og et blått hav.
Denne øya er sentrum i øygruppen vedrørende økonomi og politikk. Hovedstaden for Azorene ligger her og heter Ponta Delgada og har øygruppens viktigste handels- og fiske havn.
Her ligger også øygruppens eneste universitet og den har en av de tre ordentlige flyplassene på Azorene.
Det bor ca 150.000 på São Miguel og ca 50.000 av dem bor i hovedstaden Ponta Delgada. Det er den største byen på Azorene. Byen har gode og spennende restauranter, spesielt fiskerestauranter, nattklubber, barer, flott arkitektur, parker, brosteinsbelagte gater, moderne marina og hyggelige kafeer ved sjøfronten.
Ponta Delgada har mange severdigheter en bør få med seg ved et besøk. For å nevne noen:
- Området rundt torvet São Sebastião og Praca Goncalo
- Kirken Igreja do Santo Cristo
- Portas da Cidade – Byporten
- De gamle husene langs hovedveien ved kysten
- Portas do Mar – Havets port
Severdigheter på São Miguel
Det er litt av hvert du kan finne på her bortsett fra å spasere og nyte den flotte naturen. I den vakre Furnasdalen er det putrende varme kilder; og omtrent 17 km nordvest for Ponta Delgada ligger Caldeira das Sete Cidades (kratere av de syv byer). I følge legenden sank syv byer her grunnlagt av utviste spanske biskoper.
Krateret har en omkrets på 12 km og diameter på 7 km. Sin nåværende form har den fått etter et enormt utbrudd i 1445. I krateret er det tre innsjøer, og to av dem er omtrent like store. Den ene har grønt vann og den andre har blått vann, Lagoa Verde og Lagoa Azul.
Lagoa do Fogo er et annet sted en må besøke. Det ligger i sentrum av øya og er den mest storslåtte naturattraksjonen på øya. Det er en stor blå innsjø her som fyller et utdødd krater og naturopplevelsene er helt fantastiske.
Andre populære aktiviteter er seiling i solnedgangen, hval og delfin turer, svømming med delfiner, spa og utflukter av alle slag.
Geografi
São Miguel er den nordligste av de to østre øyene blant øyene i Azorene, Makaronesia, med Santa Maria i sør. Størrelsen på São Miguel er 759 kvadratkilometer.
Øya består av to vulkanske massiver delt i to på midten. Det høyeste punkete er Pico da Vara med en høyde på 1080 meter, som ligger i det østre massivet.
Historie
São Miguel var den andre av øyene i Azorene som ble oppdaget. Dette var i 1427 av Goncalo Velho Cabral. De første innbyggerne kom til Povoacão Velha på sørøst kysten., men stedet ble utsatt for et vulkanutbrudd som forandret terrenget fullstendig.
Senere kom det flere nybyggere i 1444 etter at Henrik Sjøfareren hadde beordret utsetting av kveg på øyene.
Nybyggerne kom fra de portugisiske fastlandsprovinser og senere supplert av folk fra Madeira, jøder og muligens også franskmenn. Den første hovedstaden var Vila Franca do Campo, før den ble flyttet til Ponto Delgada på grunn av et forferdelig jordskjelv og landutglidning i 1522.
Jordens fruktbarhet, og beliggenheten, førte til en rask vekst. Basert på produksjon av hvete, sukkerrør, søtpoteter, mais, vekster for fargestoffer og mer til.
Det var og på denne øya mange angrep fra pirater på slutten av 1500-tallet, og deler av 1600-tallet, som ikke var noe særlig heldig for øya.
Etter Portugals uavhengighet fra Spania i 1640, fikk São Miguel tilbake sin posisjon som handelssenter. Det ble utviklet kontakter med Brasil, og det ble sendt folk dit for bosetting.
Etter en nedgangstid under borgerkrigen om hvem som var tonarving, kalt den Liberale Krigen, kom det bedre tider i første halvdel av 1800-tallet. Fiskeindustrien ble utviklet, havnen i Ponta Delgada ble anlagt og nye avlinger begynte å gro. Dette var blant annet te, ananas, og tobakk.
Del dette: