Øyene lengst vest i Europa.
Azorene er en svært fascinerende øygruppe lengst vest i Europa, som inngår som den nordligste og vestligste av øygruppene i Makaronesia.
Du har kommet til rett sted hvis du ønsker spektakulære landskap med uendelig utsikt, brutal vakker uberørt natur, store grønne vidder og frodig flora i alle farger. Turstier du får ha for deg selv, fredelige landsbyer, idylliske viker og uberørte strender og krystallklart vann. Et greit klima, men med et skiftende vær, og ekte gjestfrihet. Dette er øygruppens kvaliteter.
Hvis du er ute etter en standard strandferie med paraplydrinker, er nok ikke disse øyene førstevalget.
Husk at regntøy, godt fottøy og gode friluftsklær kan være kjekt å ha med.
Azorene, skrives også Asorene på norsk, og på portugisisk Acores
Det er ni øyer i øygruppen Azorene:
Som alle øygruppene i Makaronesia, er også øyene i Azorene svært ulike. Alle har sine kvaliteter og sjarme.
Sidene våre gir mye informasjon og tips om ferie, reiser, opplevelser, shopping, turer, vær og klima. Klikk deg rundt 🙂
Hvis du liker sidene våre så hadde vi satt stor pris på om du likte de på Facebook, Twitter, G+1 og Pin it. Det gir oss motivasjon til å jobbe videre.
Administrasjon og geografi
Dette er en Portugisisk vulkansk øygruppe ca 1.500 km fra Lisboa og 3.900 km fra den nordamerikanske østkyst. Portugisisk selvstyrt region fra 1976 på linje med Madeira.
De ni øyene har et samlet areal på 2.355 kvadratkilometer, og det bor rundt 250.000 mennesker her. Den største byen er Ponta Delgada på São Miguel.
Flagget til Azorene
Portugals høyeste topp ligger på øya Pico, og vulkanen Ponta Pico er på 2.351 moh. Azorene er egentlig toppene på noen av verdens høyeste undersjøiske fjell. Totalt strekker øygruppen, sammen med Formigas-klippene (se Säo Miguel), seg over 600 km fra nordvest til sydøst, og dette området danner en økonomisk sone på hele 1.100.000 kvadratkilometer.
Kart fra Google Maps over Azorene:
Øygruppen har, som de andre øyene i Makaronesia, vulkansk opprinnelse og ligger der tre tektoniske plater møtes. De vestlige øyene på den nordamerikansk, og de andre på den eurasiske og den Afrikanske platen. Det har vært en del vulkanutbrudd både på land og hav, og det siste betydelige var i 1957, Capelinhos-vulkanen utenfor Faial.
Øygruppen har også innsjøer. De to største er på São Miguel. De heter Lagoa das Sete Cidades og Lagoa das Furnas.
Azorenes historie
Azorene har vært kjent i uminnelige tider (og er mest kjent i forbindelse med myten om Ataltis som Plato skrev om), men ble offisielt oppdaget av portugiseren Diogo de Silves i 1427. De satte først ut sauer på øyene for å danne grunnlag for en befolkning. Bosetningen begynte på Santa Maria i 1439 og São Miguel i 1444. Det ble innført flere husdyr, og afrikanske slaver, samt nybyggere fra forskjellige vest-europeiske land.
Storbritannia hadde faktisk også baser her under siste verdenskrig, fra 1943, og amerikanerne etablerte to flybaser på Santa Maria og Terceira i de påfølgende to år. Sistnevnte er faktisk fortsatt i drift.
Klima
Siden øyene ligger så langt ute i Atlanteren har de et vindsterkt, men mildt oseanisk subtropisk klima med små variasjoner gjennom året. Gjennomsnittstemperaturen varierer fra 16 til 24 grader og er derfor de mest kjølige i Makaronesia.
Demografi
Det er rundt 250 000 innbyggere på Azorene og halvparten bor på São Miguel. De aller fleste er av portugisisk avstamming, men det er også flamlendere, spanjoler, franskmenn, maurer, jøder og afrikanere.
Turisme på Azorene
En måte å komme seg rundt på mellom øyene er naturlig nok øyhopping med ferger og noe fly. Det er store avstander så det tar litt tid, vel og merke. Det noen turoperatører som har reiser hit, også fra Norge. De går vel og merke via Lisboa.
Shopping
Det er flest shoppingsentre på øya São Miguel, med du finner det også på andre øyer. Her er et kart over shoppingsentre på øygruppen. Zoom ut og inn for å finne ditt sted.
Administrativ inndeling av Azorene
Azorene har 19 kommuner, og hver kommune er inndelt i sogn. Totalt er det 156 sogn.
Det er fem byer (cidades) på Azorene: Ponta Delgada og Ribeira Grande på São Miguel; Angra do Heroísmo (se bildet over) og Praia da Vitória på Terceira, og Horta på Faial. Tre av disse, Ponta Delgada, Angra og Horta regnes som hovedsteder i lokalstyret, ettersom de er sete for henholdsvis presidenten, domstolen og regionalforsamlingen.
Azorene hadde 238.767 innbyggere i 2002.
(Fra Wikipedia)
Del dette: