Kategorier
Livet på Gran Canaria

En tur med sang til Presas las Niñas

Det var en Facebookvenn som la ut noen bilder fra Gran Canaria, og lurte på hvor de var tatt, for han hadde lyst til å dra tilbake. Ut fra min elendige hukommelse så det ut som de var fra Presas Las Niñas, noe de også var.

Da kom jeg på en historie fra vår siste grilltur dit.

Det var lørdag, sommer og et nydelig vær. Hvorfor skulle vi ikke ta en tur opp til dette naturskjønne området for en grilltur?

Presas las Niñas Tejeda Gran Canaria www.thrislandsinthesun.com
Presas las Niñas Gran Canaria – et perfekt sted for grilltur!

Presas las Niñas i Tejeda kommune på Gran Canaria er et flott utfluksområde. Området er godt tilrettelagt med grillplasser, bord og benker i stein, samt toalett og vaskemuligheter.

Plassen ligger langt opp i fjella ca 900 moh, og er et populært turområde for svært mange, også for oss.

Grilltur til Presas las Niñas www.theislandsinthesun.com
Grillplassene ved Presas las Niñas før innrykk.

Med en bil full av familie, hunder, mat og drikke, kom vi frem. Vi oppdaget fort at det ikke bare var oss som hadde valgt denne flotte dagen for en liten utflukt. Nabobordene ble raskt okkupert av en stor gjeng av kanariere.

Det er jo slik her at kanariere har svart belte i tur og piknik. De hadde tatt med hele familien fra små til gamle, og en haug venner. Naturlig nok også sine hunder. I alle fall tre av dem.

Besøket startet for oss med en tur bort til vannet med leking med hundene. Ja det er et vann her. Presas las Niñas er jo et stort vannreservoar, et av de største på Gran Canaria, selv om det ikke var så mye vann der når vi var på tur.

Badende hund på grilltur www.theislandsinthesun.com

Tid for mat ved Presas las Niñas

Etter turen var det tid for mat. Grillen ble tent opp og maten ble etterhvert lagt til steking.

Etter at pølsene og kjøttet var passelig svidd, som grillmat skal være, startet vårt hyggelige måltid. Naboene var også godt inne i spiseperioden, og hundene våre og naboens sprang vekselvis mellom gruppene på sin naturlige tiggertur, uten at noen reagerte på det. Morsomt hadde hundene det i hvert fall, som hadde funnet nye lekekamerater.

Kanarierne fant ut at vi ikke hadde med oss poteter, annet enn potetsalat. Vi er jo fra Norge så vi gjør det enkelt. Dette ble tydeligvis behørig registret av nabobordet, så en av de eldre kom over med små kanariske poteter med Mojo til oss, for de hadde kokt en stor gryte.

Det var bare herlig. Spandable og hyggelige er de! Vårt utvalg i retter var naturlig nok svært begrenset i forhold til disse ekspertene.
Desserten

Etter spisingen skjedde det som var svært overraskende for oss. De startet opp sitt karaokeanlegg og startet dagens underholdning. Alle sang på skift og danset. Dette ble virkelig en opplevelse for oss sjenerte nordmenn.

Hvilken nordmann kunne tenke seg og ta med slikt utstyr på piknik? Vi bruker vel ikke slikt utstyr annet enn innenfor husets fire vegger, og etter at nivået på flaskene er lave?

Vi så for oss kanarierne ved planlegging og pakking til turen: Ja vi må ha med barna, hundene, foreldrene, besteforeldrene, og vennene våre. Så må vi ta med kjøtt, en masse tilbehør og en mengde poteter og mojo. Og ikke minst må vi jo ha med karaokeanlegget!

Hvem kan finne på slikt? Kanariere kan. Og riktig morsomt ble det.

Etter denne opplevelsen håper vi alltid at det er noen kanariere som skal grille sammen med oss med medbrakt karaokeanlegg, for dette satte en virkelig spiss på turen. Flinke til å synge var de også.

Dessverre så er vi nordmenn, i alle tilfelle vår familie, alt for beskjedene til å opptre slik mens andre hører på i edru tilstand. Ikke kan vi så mange sanger heller. Hadde vi turt ville det sikkert blitt enda mer morsomt med piknik ved Presas las Niñas.

Livet er herlig på Gran Canaria, spesielt når kanariere har med karaokeanlegg på grilltur!

Saludos

Audun

Auduns forhold til grilltur til Presas las NiñasFølg oss:
Facebook
Del dette:
Facebooktwitterpinterestlinkedin